Cukiniju piršteliai su sūriu

2023-10-09 Autorius WorldRecipes.lt

Cukiniju piršteliai su sūriu
Daržuose jau sunoko gražuolės cukinijos. Ką skanaus galima iš jų pasigaminti?

Jei dar nemėginote traškių cukinijų pirštelių - tai labai rekomenduoju. Šis užkandis toks skanus, kad gali konkuruoti su visų mėgstama kepta duona. Svarbiausia tik neperkepti cukinijų, kad nebūtų ištižusios ir liktų šiek tiek traškios.

Labai skanu valgyti šiek tiek atvėsusias su jogurtiniu padažu.

Tokia užkandėlė taip pat idealiai tinka ir lengviems pietums arba vakarienei, ir vakaronei su šeima ir draugais. Neatsivalgomai skanu, tad pamėginkite jau šiandien!

Ingredientai

    • jaunos cukinijos: 2
    • kietasis sūris: 100 gramų
    • džiūvėsėliai: 0,5 puodelio
    • miltai: 0,5 puodelio
    • kiaušiniai: 1
    • česnakas: 1-2 skiltelių
    • druska
    • juodieji pipirai
    • bazilikas, raudonėlis, čiobrelis, rozmarinas

    Recepto paruošimas

  1. 1. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Cukinijas supjaustome lazdelėmis - piršteliais.
  3. Reklama
  4. 3. Tada sūrį smulkiai sutarkuojame, sumaišome su džiūvėsėliais, išspaustais česnakais, prieskoninėmis žolelėmis, druska ir pipirais.
  5. 4. Kiaušinį išplakame.
  6. 5. Imame po vieną cukinijų lazdelę, pamirkome kiaušinio plakinyje, apvoliojame miltuose, vėl kiaušinyje, paskui - džiūvėsėlių ir sūrio mišinyje.
  7. 6. Išdėliojame kepimo skardoje ant kepimo popieriaus.
  8. 7. Dedame į orkaitę ir kepame 7 minutes.
  9. 8. Apverčiame, užberiame dar džiūvėsėlių ir sūrio masės, kepame maždaug 5-10 minučių.
  10. 9. Jei Jūsų lazdelės plonesnės, kepame trumpiau. Svarbiausia, kad jos neperkeptų ir neištižtų.
  11. 10. Valgome dažydami į jogurtinį padažą. Jį galima paruošti sumaišant graikišką jogurtą, česnaką, citrinos sultis, druską ir krapus. Skanaus!
Lašiša įdarytas prancūziškas batonas
(19)
Sūrio spurgos su jalapenu
(10)
Lavašo suktinukai su lašiša
(6)
Užkandžiai išvykai
(1)
Keptuvėje kepti kalmarų žiedai su česnakiniu padažu
(1)