Keptuvėje kepti kalmarų žiedai su česnakiniu padažu

2023-12-28 Autorius WorldRecipes.lt

Keptuvėje kepti kalmarų žiedai su česnakiniu padažu
Šiandien noriu Jums parodyti savo mylimiausią variantą, kaip aš keptuvėje ruošiu kalmarų žiedus ir patiekiu juos su česnakiniu padažu. Nors atrodo šiam paprastam užkandžiui reikia daugokos ingredientų (naudosime daug prieskonių), bet patikėkite šitaip ruošti tikrai verta, nes skonis gaunasi fantastiškai geras. Jeigu dar niekada nebandėte šio užkandžio, tai galiu drąsiai patikinti, kad jis greitai pateks į Jūsų mėgstamiausių sąrašus. Tad imkite receptą ir gaminkite! 

Ingredientai

    Kalmarų žiedams:
    • išdarinėti kalmarai: 2
    • miltai: 1 šaukšto
    • kukurūzų krakmolas: 1 arbatinio šaukštelio
    • malta saldžioji paprika: 1 arbatinio šaukštelio
    • česnako milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • malti juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • citrinos sultys
    • aliejus (kepimui)
    Česnakiniam padažui:
    • majonezas: 2 šaukštų
    • liesesnė grietinė: 2 šaukštų
    • česnakas: 2-3 skiltelių
    • citrinų sultys: šlakelio
    • marinuoti kaparėliai
    • druska
    • cukrus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kalmarų žiedai: Iš pradžių kalmarus supjaustome maždaug 0,5 centimetro storio žiedeliais bei bent 30 minučių palaikome apšlakstytus citrinos sultimis.
  2. 2. Tada atskirame dubenyje sumaišome visus kitus nurodytus produktus bei juose gerai apvoliojame kalmarus.
  3. Reklama
  4. 3. Gilioje keptuvėje arba kitame kepimui skirtame inde įkaitiname aliejų. Jame kepame kalmarus ne ilgiau kaip dvi minutes, nes kitaip jie pradės kietėti, o mes šito nenorime.
  5. 4. Česnakinis padažas: Sumaišome mėgstamą majonezą su liesesne grietine.
  6. 5. Į šią masę sudedame susmulkintą česnaką ir kaparėlius.
  7. 6. Įpilame šiek tiek citrinos sulčių, pagardiname cukrumi ir druska. Skanaujame!
  8. 7. Pastebėjimas: Kartais kalmarai yra kepami tešloje su kiaušiniu, tokiu būdu jie gausiai aplimpa tešla, bet šitaip tešla užgožia kalmarų skonį.