Itališkas sluoksniuotos tešlos užkandis su džiovintu pomidoru ir sūriu

2024-02-12 Autorius Kviečiu į virtuvę

Itališkas sluoksniuotos tešlos užkandis su džiovintu pomidoru ir sūriu
Tai kažkas labai panašaus į itališką užkandėlę. Joje yra naudojami džiovinti pomidorai, bazilikas bei kietasis sūris. Tiesiog tikra Italija mano pačios virtuvėje. Pikantiškas ir labai skanus užkandis, kuris idealiai tinka vakarojimams su užsukusiais draugais.

Beje, gamindama naudoju naminį pomidorų padažą, bet tikrai puikiai tinka ir pirktinis, tas kurį esate labiausiai pamėgę. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • sluoksniuota bemielė tešla: 500 gramų (naudojau 6 lapelius)
    • džiovinti pomidorai: 100 gramų
    • džiovintas bazilikas: 1 arbatinio šaukštelio
    • kietasis sūris: 50 gramų
    • pomidorų padažas: 1 valgomojo šaukšto
    • majonezas: 1 valgomojo šaukšto
    • česnakas: 1 skiltelės
    • kiaušiniai: 1
    • sezamo sėklos: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių česnaką nulupkite ir supjaustykite smulkiais gabaliukais.
  2. smulkiai supjaustytas česnakas
  3. 2. Tuomet maišykite majonezą, pomidorų padažą ir česnaką tarpusavyje.
  4. Reklama
  5. 3. Sluoksniuotos tešlos lakštus aptepkite majonezo - pomidorų padažu ir pabarstykite baziliku.
  6. 4. Džiovintus pomidorus pasmulkinkite ir sudėkite viename tešlos lapo krašte.
  7. 5. Pabarstykite sutarkuotu sūriu ir susukite tešlą į ritinėlius.
  8. 6. Supjaustykite norimo dydžio gabaliukais ir patepkite kiaušinio plakiniu.
  9. 7. Galiausiai pabarstykite sezamo sėklomis ir dėkite kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 10-15 minučių. Lepinkitės!
Keptos traškios šparaginės pupelės tešloje
(12)