Skaniausias naminis pomidorų padažas

2019-07-26 Autorius Justyna - Baltoje lėkštėje

Skaniausias naminis pomidorų padažas
Praėjusiais metais pomidorų buvo nerealiai daug, todėl teko ieškoti pomidorų padažo recepto žiemai. Internete suradau ir išbandžiau. Pavyko idealiai, gavosi tikrai naminis (tikro pomidorų skonio) padažas, tinkantis prie beveik visko. Tiesa, mano pačios turimas blenderis ne iki galo susidorojo su pomidorų odelėmis, bet vis tai vis tiek geriau negu lupti visą kalną pomidorų.

Iš nurodyto ingredientų kiekio gaunasi 4-5 stiklainiukai po 0,5 litro.

Ingredientai

    • pomidorai: 3 kilogramų
    • raudonosios paprikos: 4 (nėra būtina)
    • svogūnai: 5 (dideli)
    • česnakas: 1 galvutės
    • cukrus: 1 stiklinės
    • druska: 3 valgomųjų šaukštų
    • 9% actas: 150 mililitrų
    • malti juodieji pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • malta kalendra: 1 arbatinio šaukštelio
    • bazilikas: 1 arbatinio šaukštelio (naudoju džiovintą)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pomidorus išplaukite, nusausinkite.
  2. 2. Patarimas: jeigu norisi tai pomidorus užplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite odeles (nublanširuokite).
  3. Reklama
  4. 3. Supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  5. 4. Tuomet svogūnus (ir jeigu naudosite papriką) taip pat supjaustykite gabaliukais. Dėkite daržoves į puodą, berkite cukrų, druską ir prieskonius. Virkite maždaug 60 minučių - kol išgaruoja dalis skysčio ir masė ima tirštėti (pamaišykite, kad nesviltų).
  6. 5. Po to sudėkite susmulkintą česnaką ir pilkite actą, pavirkite kelias minutes. Viską sumalkite blenderiu iki vientisos masės. Išpilstykite į sterilius stiklainius, sandariai užsukite. Laikykite šaltai. Skanaus!
Skaniausias naminis pomidorų padažas
Skaniausias naminis pomidorų padažas
Skaniausias naminis pomidorų padažas

Violeta

rekomenduoju, 10 balų
Atsakyti

Aušra

Puikus receptas, mano vyrui labai patiko. Aš asmeniškai dėčiau truputį mažiau druskos.
Atsakyti

Danutė

Labai skanus.Aš visas daržoves sutarkavau bulvių tarkavimo mašina,paskui dar pablenderiavau.Greitai ir skanu.
Atsakyti

Živilė

Labai skanus, darysiu ir kitais metais. Vaikai įvertino geriau nei mėgstamą pirktinį.
Atsakyti

Renalda

Tikrai superinis, jau keli metai iš eilės būtent šitaip ir gaminu! :)
Atsakyti
Skaniausias naminis pomidorų padažas

Vilija

SUPER👍Gaminau vakar, šiandien vėl gaminu. Tik aš vietoj acto išspaudžiau 1 citrinos sultis. Skonis gavosi nerealus. Rekomenduoju kas nebandė!
Atsakyti

Nijole

Gaminau jau du kartus, pirmą kartą tiksliai pagal receptą, patiko. Antrą kartą, įdėjau papildomai dar cukinijos ir morkų ir pakeičiau įprastą actą į obuolių actą, labai skanu. Rekomenduoju, man tai labai patiko
Atsakyti
Čimičiuri (chimichurri) - padažas iš susmulkintų žalumynų
(3)
Medaus ir garstyčių padažas salotoms
(6)