Naminis graikinių riešutų sviestas

2023-04-25 Autorius WorldRecipes.lt

Naminis graikinių riešutų sviestas
Graikiniai riešutai savyje turi turi daug proteinų, geležies ir žmogaus organizmui labai reikalingų riebiųjų rūgščių. Šiandien rekomenduoju pasigaminti tepamo naminio graikinių riešutų sviesto, kurį galite tepti tiek ant duonos, tiek valgyti su blynais, tiek įdėti gamindami sausainius. Tikrai labai skanus, tad nieko nelaukiam ir imamės gamybos. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Vienam puodeliui:
    • kepinti graikiniai riešutai: 1,5 puodelio
    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto arba kiek daugiau
    • medus: 1 arbatinio šaukštelio (arba klevų sirupas)
    • druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pakepiname riešutus: Paskleidžiame juos ant kepimo skardos ir dedame į įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepiname maždaug 5 minutes arba, kol riešutai ima truputėlį ruduoti ir skleisti nepaprastą aromatą.
  2. 2. Ištraukę iš orkaitės, leidžiame riešutams pravėsti.
  3. Reklama
  4. 3. Visus riešutus sudedame į virtuvės kombainą ir jį įjungiame, tada iš lėto, vienoda srovele supilame reikiamą alyvuogių aliejaus kiekį. Jeigu įpilus vieną valgomąjį šaukštą masė netampa vientisa ir vienalytė, pilame kas kartą papildomai dar po vieną arbatinį šaukštelį, kol masė taps reikiamos konsistencijos.
  5. 4. Kartas nuo karto sustabdžius virtuvės kombainą, surenkame masę, nusėdusią ant indo kraštelių.
  6. 5. Kai jau masė įgaus sviesto (pastos) pavidalą, įberiame druskos ir pasaldiname medumi arba sirupu.
  7. 6. Būtinai laikome šaltai, sandariame inde. Toks riešutų sviestas gali būti laikomas šaldytuve net iki 1 mėnesio. Skanaujame!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau riešutų sviesto receptų rasite: Riešutų sviesto receptai.

Jonita

Niekada dar taip negaminau, būtinai reikės išmėginti. Ačiū už idėją. :)
Atsakyti

Aldona

Kaip nuo graikinių riešutų nuimt luobelę, norint pagamint sviestą? Su luobele gaunasi kartus sviestas.
Atsakyti
Mango čatnis (chutney)
(2)
Naminis barbeque - barbekiu padažas | Receptas
(3)