Tokį barbekiu (barbeque) padažo receptą aš pati sugalvojau dar būdama 19os metų, o tai buvo jau labai seniai, dar taip vadinamoje Sovietinėje deficito ekonomikoje, kai parduotuvių lentynos buvo ganėtinai tuštokos ir pasirinkimas labai skurdus. Itin norėjosi kažko skanaus bei aštraus, o nusipirkti to "kažko" tiesiog nebuvo įmanoma, kad ir kaip norėjosi. Nostalgiškai prisimenu savo pačią pirmą kelionę į Jungtines Amerikos Valstijas (1988 metais), sukūriau padažą bei juo nustebinau visą mane supantį pasaulį. Savo pasigamintą padažą dėjau visur: ant perlinės košės, dar buvo tokia kapotų kviečių košė - visai be skonio, ant vištienos, kiaulienos, jautienos, makaronų, sudžiūvusios duonos riekutės ir taip toliau. Visi patiekalai su tokiu padažu patapdavo nepaprastai gardu. Na, ir asmeniškai skaniausi su šiuo padažu, žinoma, yra
kiaulienos šonkauliukai.
Dabar laikai visiškai pasikeitė, parduotuvėse apstu pačių įvairiausių padažų, su juose primaišytais pačiais įvairiausiais stabilizatoriais, konservantais, iš naftos produktų išgautais atspalviais, MSG ir taip toliau, ir dėl skonio - jokių garantijų. Namie pagamintas padažas kas kartą gaunasi vis skirtingo skonio, bet visados būna skanesnis už pirktinį.
Iš nurodytų ingredientų kiekio gaunasi maždaug 0,5 litro padažo. Pagaminimui reiktų turėti didelę keptuvę.