Baltas grybų padažas mėsai, su grietinėle ir svogūnais

2023-09-28 Autorius WorldRecipes.lt

Baltas grybų padažas mėsai, su grietinėle ir svogūnais
Tikriausiai ne vienas mėgsta grybų padažus prie mėsos. Šį kartą noriu pasidalinti padažu, kurį mane išmokė gaminti mama. Jis yra gaminamas su grietinėle, tai gaunasi baltas, o svogūnai jį puikiai papildo. Jis puikiai tinka prie kepsnių, karbonado, kotletų, taip pat prie cepelinų, bulvių ar net makaronų. Paruošimas tikrai nėra sudėtingas. Labai drąsiai rekomenduoju pasigaminti jau šiandien! ;) 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • grybai: 150 gramų
    • grietinėlė: 100 mililitrų (35 proc.)
    • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • malti juodieji pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • svogūnai: 1
    • kvietiniai miltai: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje įkaitinkite keptuvę bei išlydykite sviestą.
  2. 2. Į sviestą sudėkite susmulkintus svogūnus ir grybus. Kepkite maždaug 3-4 minutes dažnai maišydami.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet apskrudus svogūnams suberkite miltus bei pakankamai gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
  5. 4. Po minutės pilkite grietinėlę bei lėtai maišykite kol padažas pradės tirštėti. Berkite druskos bei pipirų.
  6. 5. Šis padažas puikiai tiks prie įvairių keptų mėsos patiekalų. Skanaus!
  7. 6. Pastebėjimas: YouTube radau panašų receptą (anglų kalba), kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.


Eglė

Gaminau tik iš pievagrybių. Tikrai pasiteisino. Ačiū už receptą.
Atsakyti
Baltas grybų padažas mėsai, su grietinėle ir svogūnais
Padažas Uncle Ben's lietuviškai
(32)
Naminis salsa padažas | Receptas
(5)