Kad vanilinis cukrus būtų aromatingesnis, reikia rinktis kuo šviežiasnes bei storesnes aukštos kokybės vanilės ankštis. Idealiausiai tinka - Madagaskaro vanilės ankštys.
Ingredientai
hermetiškas indas: 0,5 litro
smulkus baltas cukrus: ~400 gramų
vanilės ankštys: 2-3
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių hermetišką indą gerai išplauname bei nusausiname. Paliekame visiškai išdžiūti.
2. Tuomet į indą supilame cukraus tiek, kad nuo dangtelio liktų maždaug 1 centimetras tuščia.
Reklama
3. Tada vanilės ankštis perlaužiame perpus bei atsargiai perpjauname išilgai. Atsargiai, peilio galu, išgramdome (jei taip galima pavadinti šį procesą) sėklytes. Ankštis su sėklytėmis sudedameį cukrų.
4. Po to indą uždarome bei gerai pakratome.
5. Paliekame stovėti spintoje mažiausiai dvi savaites, kartas nuo karto pakratant. Aš pati palieku mėnesiui prieš naudodama.