Garstyčių padažas su grietinėle prie mėsos kepsnio

2023-10-04 Autorius Karolina Puodžiūtė

Garstyčių padažas su grietinėle prie mėsos kepsnio
Garstyčių padažas su grietinėle yra labai gardus ir greitai pagaminamas. Mano vyras sakė, kad tai pats geriausias kepsnys prie kepsnio, kokį jis yra ragavęs. Kadangi jo gamyba visai paprasta, tai galiu pažadėti, kad pavyks pagaminti ir virtuvės naujokams. 

Ingredientai

    • svogūnai: 1 vid. dydžio (~100 gramų)
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • aliejus: 0,5 valgomojo šaukšto
    • garstyčios: 1-1,5 valgomojo šaukšto
    • sausas baltas vynas: 120 mililitrų
    • grietinėlė: 250 mililitrų (aš naudoju 15 procentų riebumo)
    • mėsos sultinys: 120 mililitrų
    • druska: šiek tiek
    • cukrus: šiek tiek
    • citrinos sultys: šiek tiek
    • smulkinti krapai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitintoje keptuvėje su ištirpintu sviestu ir aliejumi apkepame smulkiai pjaustytą svogūną, kol jis suminkštėja.
  2. 2. Tuomet įpilame vyną ir ant stiprios kaitros keletą minučių patroškiname.
  3. Reklama
  4. 3. Paskui supilame grietinėlę, sultinį, įdedame garstyčių ir ant nedidelės kaitros patroškiname, kol padažas pradeda šiek tiek tirštėti.
  5. 4. Nuėmę nuo viryklės įberiame šiek tiek druskos, cukraus, įlašiname citrinos sulčių ir įmaišome susmulkintų krapų. Patiekiame prie mėsos kepsnio ir skanaujame!
Klasikinis picų padažas Marinara
(21)