Klasikinis picų padažas Marinara

2024-06-27 Autorius WorldRecipes.lt

Klasikinis picų padažas Marinara
KLASIKINIS PICŲ PADAŽAS MARINARA yra neatsiejama itališkos virtuvės dalis, kuri sukuria ypatingą skonį bet kuriai picai. Šis padažas puikiai dera ne tik su pica, bet ir su įvairiais makaronų patiekalais. Namie gamintas padažas ne tik suteikia galimybę eksperimentuoti su skoniais, bet ir užtikrina, kad jūsų patiekalai bus sveikesni, be jokių papildomų konservantų. Be to, pagrindinis šio padažo ingredientas – pomidorai – yra ne tik skanūs, bet ir labai naudingi sveikatai.

Pomidorų nauda sveikatai:

Pomidorai yra turtingi vitaminais A, C ir K, taip pat folio rūgštimi ir kaliu. Jie turi stiprių antioksidantų, ypač likopeno, kuris gali sumažinti riziką susirgti vėžiu ir širdies ligomis. Be to, pomidorai padeda išlaikyti sveiką odą ir stiprina imuninę sistemą.

Alternatyvūs ingredientai:

Šiame recepte galite naudoti tiek šviežius, tiek konservuotus pomidorus, priklausomai nuo sezono ir prieinamumo. Jei neturite raudonėlių, galite juos pakeisti bazilikais arba net čiobreliais. Alyvuogių aliejų galima pakeisti kokybišku rapsų aliejumi, o raudonuosius svogūnus – paprastais svogūnais arba salierais.

Iš nurodytų ingredientų kiekio gaunasi padažo, kurio užtenka 4 mažoms arba 2 didelėms picoms.

Ingredientai

    • alyvuogių aliejus: 3 šaukštai
    • raudonieji svogūnai: 1
    • Česnakai: 2 skiltelės
    • pomidorai: 400 g (švieži) arba konservuoti pomidorai be odelių savose sultyse
    • raudonėliai arba bazilikai: 1 šaukštelis džiovintų (arba 2 šaukštai šviežiai susmulkintų)
    • druska: ½ šaukštelio
    • cukrus: 1 šaukštelis
    • juodieji pipirai (pagal skonį)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Patarimas: Jei norite, kad česnakas būtų juntamas labiau, susmulkintas skilteles suberkite jau baigdami gaminti padažą.
  2. 2. Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų, truputį apkepinkite susmulkintą svogūną ir česnako skilteles. Šviežių pomidorų odelę įpjaukite kryžmai ir juos trumpam panardinkite į verdantį vandenį.
  3. 3. Nuvarvinkite skystį, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite. Jei renkatės konservuotus pomidorus, juos susmulkinkite.
  4. 4. Pomidorų masę pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis (šviežias berkite tik baigdami gaminti), uždenkite ir pavirkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių.
  5. 5. Jei yra didelių pomidorų gabalėlių, padažą sutrinkite trintuvu.
  6. 6. Pagardinkite druska, cukrumi ir juodaisiais pipirais.
  7. 7. Suberkite šviežias prieskonines žoleles.
  8. 8. Gaminkite picą ir naudokite į sveikatą!
Baltas sviestinis padažas
(3)