Spanguolių padažas prie antienos, keptos vištienos ar kitokios paukštienos

2021-12-18 Autorius Lithuanian in the USA

Spanguolių padažas prie antienos, keptos vištienos ar kitokios paukštienos
Spanguolių padažas reikalingas visiems mėsos mėgėjams (be išimties!). Ypatingai šventiniu laikotarpiu, kuomet kepame orkaitėje vištą, kumpį, kalakutą ir t.t. Kiek papildomo skonio prideda vos mažas šaukštelis saldžiai rūgštaus spanguolių padažiuko! Ir žinoma, nieko nėra geriau negu spanguolių padažas pagamintas namuose. Pastarajam negali prilygti joks pirktinis. Mmm, o dar tas nuostabus kunkuliuojančių spanguolių kvapas pasklindantis virtuvėje…

Aš spanguolių padažą mėgstu gaminti iš šviežių spanguolių, bet jei tokių niekur nerandate, tinka ir šaldytos (p. s. atšildyti nereikia). Šio padažo užtektų maždaug 6-8 asmenims, tad turint didesnę kompaniją prie stalo, žinoma, dvigubinkite porciją. Tiesa, padažui baigus virti jis bus gana skystas, kaip uogienė, bet atšaldytas šaldytuve sustengs ir pasidarys tirštas. Kas be ko, padažą galite naudoti tiek šiltą, tiek jau atšalusį, kaip labiau patinka. Šis padažas šaldytuve gali stovėti maždaug 5-6 dienas (ilgiau laikyti nebandžiau), dėl to labai patogu pasiruošti iš anksto.

Ingredientai

    • šviežios arba šaldytos spanguolės: 340 gramų
    • šviežiai spaustos apelsinų sultys: 0,5 stiklinės (1 stiklinė - 240 mililitrų; užtenka vieno didelio apelsino)
    • baltas cukrus: 0,5 stiklinės
    • rudas cukrus: ketvirtadalio stiklinės
    • smulkiai nutarkuota citrinos žievelė: 1,5 valgomojo šaukšto
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio (arba vanilinis cukrus)
    • maltas muskatas: 2 žiupsnelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių nuplaukite spanguoles ir atrinkite parudavusias bei minkštas uogas (jeigu nusprendėte naudoti šaldytas uogas, tai jų atitirpinti nereikia).
  2. 2. Tada visus nurodytus ingredientus sudėkite į nedidelį puodą, užkaiskite ant didesnės vidutinės kaitros ir užvirkite (kartas nuo karto pamaišykite).
  3. Reklama
  4. 3. Kai jau uogos užvirs, tada sumažinkite kaitrą iki silpnos ir virkite dar maždaug 10 minučių, kartas nuo karto pamaišydami.
  5. 4. Prieš patiekdami, padažą pilnai atvėsinkite.
  6. 5. Padažas atvėsęs sutirštės, o pastovėjęs šaldytuve pasidarys visiškai tirštas. Skanaus!
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau padažų receptų rasite: Padažai.
Spanguolių padažas prie antienos, keptos vištienos ar kitokios paukštienos
Naminis pomidorų padažas su bazilikais
(1)
Skanus padažas balandėliams
(3)
Medaus ir garstyčių padažas salotoms
(6)