Spanguolių padažas reikalingas visiems mėsos mėgėjams (be išimties!). Ypatingai šventiniu laikotarpiu, kuomet kepame orkaitėje vištą, kumpį, kalakutą ir t.t. Kiek papildomo skonio prideda vos mažas šaukštelis saldžiai rūgštaus spanguolių padažiuko! Ir žinoma, nieko nėra geriau negu spanguolių padažas pagamintas namuose. Pastarajam negali prilygti joks pirktinis. Mmm, o dar tas nuostabus kunkuliuojančių spanguolių kvapas pasklindantis virtuvėje…
Aš spanguolių padažą mėgstu gaminti iš šviežių spanguolių, bet jei tokių niekur nerandate, tinka ir šaldytos (p. s. atšildyti nereikia). Šio padažo užtektų maždaug 6-8 asmenims, tad turint didesnę kompaniją prie stalo, žinoma, dvigubinkite porciją. Tiesa, padažui baigus virti jis bus gana skystas, kaip uogienė, bet atšaldytas šaldytuve sustengs ir pasidarys tirštas. Kas be ko, padažą galite naudoti tiek šiltą, tiek jau atšalusį, kaip labiau patinka. Šis padažas šaldytuve gali stovėti maždaug 5-6 dienas (ilgiau laikyti nebandžiau), dėl to labai patogu pasiruošti iš anksto.