Tokį sūrio padažą galite derinti su skirtingais patiekalais - salotomis, bulvių koše ir kitais, bet man asmeniškai jis labiausiai tinka makaronams. Rekomenduoju pamėginti, nes šį padažą paruošti itin lengvai. Jo skonis tikrai puikus.
2. Tada į nedidelį puodą supilame 150 mililitrų pieno, kuris turi būti gerai pašildytas, bet svarbiausia, kad jis neužvirtų.
3. Tuomet pašildę pieną iki reikiamos temperatūros, į keptuvę, ant šilto pieno, sudedame pjaustytą minkštą sūrį.
4. Gautą masę nuolatos maišome ir kaitiname ant silpnos kaitros, kol sūris pradeda tirpti.
5. Kai jau sūris išsilydo, puodą nukeliame nuo kaitros, nepaliaudami maišyti.
6. Dėl tokio nuolatinio maišymo pieno-sūrio masė turėtų gautis tiršta ir vienoda.
7. Įberiame druskos, pipirų ir paprikos pagal savo skonį. Papriką, jeigu norisi, galima pakeisti kariu.
8. Po to užpilame pasiruoštą padažą ant mėgstamo makaronų patiekalo.
9. Norint, kad patiekalas būtų kuo gardesnis, idealiausia padažą užpilti tik prieš pat patiekiant - šitaip padažas visiškai išlaiko skonį, būna kvapnus bei skanus.
10. Toks sūrio padažas tikrai Jūsų pamiltus patiekalus padarys įdomesnius bei skanesnius!
Arix
O kiek laipsnių C yra ta "reikiama temperatūra"?
Atsakyti
Arix
Atsakyti
Regina
Atsakyti
Julija
Atsakyti