Agrastai - visai nepelnytai primišta, itin skani uoga, kurią mano vaikystėje buvo įmanoma atrasti bene kiekviename sode. Šiomis dienomis žmonės labiau augina šilauoges, avietes arba kelis derlius duodančias braškes. O buvo laikai, kai soduose pagrindinės uogos buvo serbentai ir rankas badantys agrastai.
Nesakau, kad tai pasakiškai skani uoga, čia kiekvienam pagal skonį. Ji gal labiau įvairovei skirta. Bet štai naudos agrastai savyje turi daug. Jie turi ne tik mažai rupios ląstelienos, kuri yra nuostabi virškinamojo trakto šluota, bet taip pat jie turi organinių rūgščių, pektino ir seratonino. Dar agrastai gali padėti nuo kolito, avitaminozės ir vidurių užkietėjimo.
Kiek tame yra tiesos aš nežinau, nesu medikė, bet šią informaciją radau bent keliuose medicinos portaluose. O kad ši fantastiška uoga gali pavirsti pikantišku padažu prie mėsos, tą galiu pasakyti užtikrintai.
Prisirenkate dubenėlį agrastų. Tinka ir sunokę ir nelabai. Po to nuskabykite jiems barzdeles ir uodegėles, sumeskite uogas į blenderį... ir gaukite nuostabų padažą. Bet apie viską nuo pradžių receptu.
Aš pati tokį padažą laikau tiesiog indelyje - šaldytuve. Pamėginkite ir Jūs.
Onutė
Atsakyti