Praline pasta - tai karamelizuoti riešutai (tai gali būti tiek riešutų mišinys, tiek ir vienos rūšies riešutai) sumalti iki nuostabios pastos konsistencijos. Ji įprastai yra naudojama gaminti kremams, ledams, įdarams, pyragaičiams, tortams arba saldainiams.
Praline pasta parduotuvėse ganėtinai brangi, tad tikrai rekomenduoju ją gaminti namuose. Be to namuose pagaminta praline pasta turi dar viena didžiulį privalumą - ji yra traškesnė nei pirktinė. Namuose Jūs taip pat galite paeksperimentuoti su prieskoniais. Į praline galima, jeigu norisi, įdėti pavyzdžiui kardamono.
Taip pat namuose galima pakoreguoti sudėtį - galima gaminti praline tik iš lazdyno riešutų arba tik iš migdolų arba kitų riešutų. Mėginkite, eksperimentuokite ir skanaukite!