Lazdynų ir migdolų riešutų praline pasta

2022-01-16 Autorius WorldRecipes.lt

Lazdynų ir migdolų riešutų praline pasta
Praline pasta - tai karamelizuoti riešutai (tai gali būti tiek riešutų mišinys, tiek ir vienos rūšies riešutai) sumalti iki nuostabios pastos konsistencijos. Ji įprastai yra naudojama gaminti kremams, ledams, įdarams, pyragaičiams, tortams arba saldainiams.
 
Praline pasta parduotuvėse ganėtinai brangi, tad tikrai rekomenduoju ją gaminti namuose. Be to namuose pagaminta praline pasta turi dar viena didžiulį privalumą - ji yra traškesnė nei pirktinė. Namuose Jūs taip pat galite paeksperimentuoti su prieskoniais. Į praline galima, jeigu norisi, įdėti pavyzdžiui kardamono.

Taip pat namuose galima pakoreguoti sudėtį - galima gaminti praline tik iš lazdyno riešutų arba tik iš migdolų arba kitų riešutų. Mėginkite, eksperimentuokite ir skanaukite! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • nuvalyti lazdyno riešutai: 300 gramų
    • skrudinti migdolų riešutai: 300 gramų (pakepame orkaitėje 10 minučių - 180 laipsnių temperatūroje)
    • cukrus: 400 gramų
    • vanduo: 100 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kaip nuvalyti lazdyno riešutus: Įkaitiname orkaitę iki 180 C. Lazdyno riešutus suberiame į kepimo indą ir tolygiai paskirstome.
  2. 2. Dedame į orkaitę ir kepame maždaug 15-20 minučių.
  3. Reklama
  4. 3. Po to perberiame riešutus ant virtuvinio rankšluosčio (rankšluostį galite lengvai sudrėkinti).
  5. 4. Suimame rankšluostį taip, kad gautųsi ryšulėlis su riešutais ir gerai patriname/paminkome ryšulėlį. Šitaip nuimsite beveik visą lazdyno riešutų odelę.
  6. 5. Praline pasta: Įkaitiname orkaitę iki 120 laipsnių temperatūros ir pašildome joje riešutus.
  7. 6. Puode sumaišome vandenį su cukrumi ir verdame kol sirupas sušyla iki 116 laipsnių.
  8. 7. Įberiame į puodą karštus riešutus (tai itin svarbu, nes šalti riešutai labai sumažina sirupo temperatūrą).
  9. 8. Išmaišome ir verdame toliau. Pirmiausia riešutai pasidengia sirupu, po to kristalizuojasi (jie bus aptraukti balta cukraus luobelė). Verdame toliau, kartas nuo karto maišydami kol cukrus vėl ištirpsta ir virsta karamele (tamsiai auksinės spalvos).
  10. 9. Išverčiame riešutus ant kepimo popieriaus lapo ir tolygiai paskirstome. Paliekame atvėsti.
  11. 10. Paskui dalimis sumalame virtuvės kombaine arba su blenderiu iki pastos konsistencijos. Tai gali šiek tiek užtrukti, priklausomai nuo jūsų turimos technikos galingumo. Kuo galingesnis variklis, tuo greičiau karamelizuoti riešutai pavirs praline pasta. Praline pasta yra ganėtinai skysta - bėganti. Tad malame iki tinkamos konsistencijos.
  12. 11. Įdedame į sandarų indą ir laikome uždarytą. Praline pastos (sandariai uždarytos) galiojimo laikas labai ilgas, bent jau keli mėnesiai tai tikrai. Skanaus!
Cezario salotų padažas su majonezu ir garstyčiomis
(1)