Romesco padažas

2023-02-10 Autorius WorldRecipes.lt

Romesco padažas
Romesco padažas pagamintas iš keptų paprikų yra itin universalus, jis puikiai tiks prie daržovių, prie žuvies, prie įvairiausių jūros gėrybių, prie paukštienos, prie kiaulienos ar net prie kiaušinių patiekalų. Mūsų šeimai šis padažas tikrai labai patiko ir dabar dažnai pasigaminame ir naudojame. Rekomenduoju ir Jums padaryti tą patį, esu tikra, kad receptas nenuvils! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • alyvuogių aliejus: ketvirtadalio stiklinės
    • pomidorai: 3
    • česnakas: 1 skiltelės
    • skrudinti migdolai: 3 valgomųjų šaukštų
    • skrudinti lazdyno riešutai: 3 valgomųjų šaukštų
    • šerio vyno actas: 1 valgomojo šaukšto (aš pakeičiau raudono vyno actu)
    • džiovinti čili dribsniai: 2 arbatinių šaukštelių
    • rūkytos paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • raudonosios paprikos: 5
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia paprikas iškepame orkaitėje ir nulupame.
  2. 2. Pomidorus nublanširuojame, nulupame odeles, pasmulkiname ir pakepiname keptuvėje su šaukštu alyvuogių aliejaus. Atvėsiname.
  3. Reklama
  4. 3. Po to į maisto smulkintuvą sudedame česnaką, riešutus, čili dribsnius, paprikos miltelius ir susmulkiname iki grūdėtos pastos konsistencijos.
  5. 4. Sudedame paprikas, pomidorus ir supilame likusį aliejų.
  6. 5. Užbaigiame smulkinti smulkintuvu ir pagal savo skonį pagardiname druska. Skanaus!
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau padažų receptų rasite: Padažai.