1. Į įkaitintą keptuvę įdėkite sviestą, po to špinatus. Pakepkite pora minučių, kol špinatai subliukš.
2. Į blenderį sudėkite špinatus ir česnaką, sutrinkite.
Reklama
3. Į keptuvę grąžinkite špinatų masę, įpilkite grietinėlės, įspauskite pusės laimo sultis, įberkite negailint druskos ir pipirų, kaparėlių ir užvirkite.
4. Dabar reikia reguliuoti rūgštumą ir tirštumą: jei reikia, įspauskite daugiau laimo (rekomenduoju tai padaryti, nes padažas turi būti šiek tiek per rūgštus ir per sūrus). Aš pati sunaudojau 0,75 laimo sulčių. Taip pat jei norisi tirštesnio padažo, įdėkite arbatinį šaukštelį miltų. Jeigu padažas bus valgomas su makaronais - miltų nereikia, nes makaronų skystis yra tirštiklis.
5. Rekomendacija: Daugiau padažų receptų rasite: Padažai.