Grietinėlės ir špinatų padažas

2020-04-16 Autorius Ugniniai receptai

Grietinėlės ir špinatų padažas
Šis padažas labai universalus, tinkantis prie:
- makaronų (kaip užpilas).

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • plauti špinatai: poros saujų
    • sviestas: gabaliuko
    • česnakas: 2 skiltelių
    • laimo sultys: iš 0,5 arba 1 vieneto
    • grietinėlė: 250 gramų (naudojau 13%)
    • maži kaparėliai: 2 valgomųjų šaukštų (jei nemėgstate, galite dėti smulkinto jelapeno)
    • pipirai
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į įkaitintą keptuvę įdėkite sviestą, po to špinatus. Pakepkite pora minučių, kol špinatai subliukš.
  2. apkepti špinatai
  3. 2. Į blenderį sudėkite špinatus ir česnaką, sutrinkite.
  4. susmulkinti špinatai
    Reklama
  5. 3. Į keptuvę grąžinkite špinatų masę, įpilkite grietinėlės, įspauskite pusės laimo sultis, įberkite negailint druskos ir pipirų, kaparėlių ir užvirkite.
  6. kepamas grietinėlės ir špinatų padažas
  7. 4. Dabar reikia reguliuoti rūgštumą ir tirštumą: jei reikia, įspauskite daugiau laimo (rekomenduoju tai padaryti, nes padažas turi būti šiek tiek per rūgštus ir per sūrus). Aš pati sunaudojau 0,75 laimo sulčių. Taip pat jei norisi tirštesnio padažo, įdėkite arbatinį šaukštelį miltų. Jeigu padažas bus valgomas su makaronais - miltų nereikia, nes makaronų skystis yra tirštiklis.
  8. patiektas grietinėlės ir špinatų padažas
  9. 5. Rekomendacija: Daugiau padažų receptų rasite: Padažai.
Pomidorų padažas be acto
(19)
Tikras cezario salotų padažas - cezario salotos su vištiena / krevetėmis ar lašiša
(7)
Ravioli padažas iš sviesto
(2)
Klasikinis picų padažas Marinara
(21)
Jautienos kepsnys - steikas su pipiriniu padažu
(1)