Pomidorų padažas be acto

2023-07-14 Autorius WorldRecipes.lt

Pomidorų padažas be acto
Nuostabus naminis pomidorų padažas be acto, kuris labai patinka mūsų šeimai. Būtinai pamėginkite pasigaminti ir Jūs. 

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 2 litrai padažo.

Ingredientai

    • pomidorai: 4 kilogramų
    • svogūnai: 3
    • aliejus (kepimui)
    • česnakai: 1
    • druska: 1 valgomojo šaukšto
    • cukrus: 4 arbatinių šaukštelių
    • malti juodieji pipirai
    • džiovintas raudonėlis
    • džiovintas bazilikas

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pomidorus maždaug 5 minutes pavedame.
  2. 2. Tuomet pertriname per sietelį, kad atsiskirtų sėklytės ir odelė (arba blanširavus supjaustome kubeliais).
  3. 3. Svogūnus sumalame mėsmalės pagalba (arba smulkiai supjaustome).
  4. 4. Tada į puodą (geriau platesnį, kad greičiau nugaruotų vanduo bei padažas greičiau sutirštėtų) pilame šlakelį aliejaus bei jame patroškiname svogūnų tyrę, po to supilame pomidorų tyrę ir verdame vis pamaišydamos iki norimo tirštumo (aš viriau maždaug 60 minučių).
  5. 5. Paskui spaudžiame česnaką, dedame druskos, cukraus ir pipirų bei dar maždaug 10 minučių paverdame (jei daržovės buvo pjaustomos, o ne mėsmale sumaltos, galite viską dar pertrinti per sietelį ar blenderiu, kad padažas būtų vientisas, tik po to vėl reiktų tyrę užvirinti).
  6. 6. Supilstome į pasiruoštus stiklainius, pridengiame dangteliais, statome į puodą su karštu vandeniu bei pasterizuojame 15 minučių.
  7. 7. Ištraukusios iš puodo, sandariai uždarome, apverčiame, apklojame šiltai, paliekame atvėsti, o galiausiai išnešame į rūsį žiemoti. Skanaus!

Violeta

Panašiai verdu, dar įdedu čiliuko, bet jau nekaitinu
Atsakyti

Astra

Tikrai geras receptas, jau daug metų šitaip gaminu! :)
Atsakyti
Pomidorų padažas be acto

Aleksandra

Labai patiko jūsų receptas. Ačiū
Atsakyti
Klasikinis picų padažas Marinara
(21)
Jautienos kepsnys - steikas su pipiriniu padažu
(1)