1. Iš pradžių pomidorus maždaug 5 minutes pavedame.
2. Tuomet pertriname per sietelį, kad atsiskirtų sėklytės ir odelė (arba blanširavus supjaustome kubeliais).
Reklama
3. Svogūnus sumalame mėsmalės pagalba (arba smulkiai supjaustome).
4. Tada į puodą (geriau platesnį, kad greičiau nugaruotų vanduo bei padažas greičiau sutirštėtų) pilame šlakelį aliejaus bei jame patroškiname svogūnų tyrę, po to supilame pomidorų tyrę ir verdame vis pamaišydamos iki norimo tirštumo (aš viriau maždaug 60 minučių).
5. Paskui spaudžiame česnaką, dedame druskos, cukraus ir pipirų bei dar maždaug 10 minučių paverdame (jei daržovės buvo pjaustomos, o ne mėsmale sumaltos, galite viską dar pertrinti per sietelį ar blenderiu, kad padažas būtų vientisas, tik po to vėl reiktų tyrę užvirinti).
6. Supilstome į pasiruoštus stiklainius, pridengiame dangteliais, statome į puodą su karštu vandeniu bei pasterizuojame 15 minučių.
7. Ištraukusios iš puodo, sandariai uždarome, apverčiame, apklojame šiltai, paliekame atvėsti, o galiausiai išnešame į rūsį žiemoti. Skanaus!
Violeta
Panašiai verdu, dar įdedu čiliuko, bet jau nekaitinu
Atsakyti
Astra
Tikrai geras receptas, jau daug metų šitaip gaminu! :)
Atsakyti
Violeta
Atsakyti
Astra
Atsakyti
Aleksandra
Atsakyti
Rima
Atsakyti