Džiovintų grybų - baravykų padažas su grietinėle

2023-09-27 Autorius Kviečiu į virtuvę

Džiovintų grybų - baravykų padažas su grietinėle
Toks džiovintų grybų padažas iš baravykų, paruoštas su grietinėle, mūsų šeimai labai tinka prie visų mėsos kepsnių. Net ir tas pats paprasčiausias, kartais jau atrodo pabodęs karbonadas atgyja visiškai naujomis ir kitokiomis, dar neragautomis skonio gamomis. Taip pat toks padažas tiks ir prie įvairiausių vištienos patiekalų. O jį paruošti tikrai pavyks kiekvienam. Tad pamėginkite jau dabar! 

Ingredientai

    • džiovinti baravykai: 1 saujos
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • druska: žiupsnio
    • pipirai: žiupsnio
    • padažų prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio (įprastai naudoju "Sviestelis")
    • sviestas: 30 gramų
    • krapai: ryšulėlio
    • grietinėlė: 200 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia džiovintus baravykus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite mirkti maždaug porą valandų.
  2. 2. Tada sviestą ištirpinkite.
  3. tirpinamas sviestas
    Reklama
  4. 3. Svogūną nulupkite bei supjaustykite smulkiais kubeliais.
  5. svogūnas pjaustomas kubeliais
  6. 4. Tuomet į sviestą berkite svogūną ir pakepinkite, kol šis suminkštėja.
  7. 5. Suberkite grybus ir pakepinkite maždaug 5 minutes.
  8. 6. Po to pilkite grietinėlę, berkite druską, pipirus ir padažų prieskonius. Pakaitinkite maždaug 10 minučių, kol padažas pradeda tirštėti.
  9. 7. Suberkite susmulkintus krapus ir viskas, mūsų padažas paruoštas!
  10. džiovintų grybų padažas
  11. 8. Rekomendacija: Daugiau padažų receptų rasite: Padažai.

Aldona

Labai skaniai gavosi. Tikrai patiko. :)
Atsakyti
Romesco padažas
(1)
Klasikinis picų padažas Marinara
(21)
Pikantiškas agrastų padažas prie mėsos
(2)