Naminis pomidorų padažas su obuoliais žiemai

2021-05-23 Autorius Justyna - Baltoje lėkštėje

Naminis pomidorų padažas su obuoliais žiemai
Ar kada gaminote naminį pomidorų padažą žiemai su obuoliais? Galiu patikinti, kad šis ingredientas čia labai tinka, padažas gaunasi itin skanus. Jau daug metų gaminu pagal šį receptą ir šeima niekada nelieka nusivylusi. 

Toks natūralus pomidorų padažas labai tinka prie įvairiausių patiekalų, taip pat sriuboms ir troškiniams pagardinti.

Ingredientai

    • pomidorų: 3 kilogramų
    • obuolių: 500 gramų (geriau rūgštesnių)
    • svogūnų: 250 gramų
    • druskos: 1,5 valgomojo šaukšto
    • cukraus: 1,5 stiklinės
    • acto: 50 gramų
    • pipirų: žiupsnelio
    • prieskoninių žolelių: žiupsnelio
    • vandens

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia, jei norisi, tai galima pašalinti pomidorų sėklas, odeles, nulupti obuolius, šitaip pomidorų padažas gausis labiau vientisas, bet gaminant tai atims gana daug laiko ir to daryti nėra būtina.
  2. 2. Tada pomidorus, obuolius (be sėklų ir sėklalizdžių) ir svogūnus supjaustome, užpilame vandeniu ir verdame iki kol viskas suminkštėja.
  3. Reklama
  4. 3. Po to sutriname maisto smulkintuvu ir ant nedidelės kaitros, vis pamaišydami verdame iki norimo tirštumo. Aš pati verdu maždaug 60 minučių.
  5. 4. Virimo pabaigoje į padažą suberiame druską ir cukrų, supilame actą, pagal savo skonį pagardiname pipirais, galite įberti ir čili pipirų arba džiovintų prieskoninių žolelių, šiek tiek susmulkinto česnako.
  6. 5. Jeigu nepatingėsite išskirstyti savo gaminamo padažo į atskirus puodus ir pridėsite įvairių skirtingų prieskonių, tai vienu kartu šitaip išsivirsite kelių rūšių padažo. Pridėjus prieskonių reikia pavirti visai neilgai, dar kelias minutes.
  7. 6. Paruoštą pomidorų padažą išpilstome į sterilius indelius ir sandariai užsukame.
Karamelizuotų svogūnų padažas
(2)