Teriyaki sauce - naminis terijaki padažas

2023-10-04 Autorius WorldRecipes.lt

Teriyaki sauce - naminis terijaki padažas
Kaip pasigaminti naminį teriyaki (terijaki) padažą jau esu pasakojusi gamindama jautieną kiniškai, bet vis dar sulaukiu labai daug klausimų kaip jį pasigaminti, tad nusprendžiau apie tai padaryti atskirą įrašą. Tai yra vienas iš mano pačių mėgstamiausių padažų, kuris idealiai tinka šonkauliams, taip pat - mėsos ir daržovių troškiniams, tinka patiekalams su ryžiais, makaronais. Labai rekomenduoju išsivirti daugiau ir saugoti šaldytuve, sandariai uždarytame stiklainyje.

Ingredientai

    • marinuoti imbierai: 3 valgomųjų šaukštų (arba šviežio imbiero - 1 valgomojo šaukšto)
    • česnakas: 4 skiltelių
    • rudas cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
    • medus: 1 valgomojo šaukšto (arba daugiau cukraus)
    • vanduo: ~100-120 mililitrų (0,5 stiklinės)
    • sojos padažas: ~60-100 mililitrų (kuo sūresnis, tuo mažiau reikės)
    • sezamų aliejus: 1 valgomojo šaukšto (nėra būtina)
    • krakmolas: 1 valgomojo šaukšto (arba šalto vandens 2-3 valgomųjų šaukštų)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia smulkiai supjaustykite imbierą (rekomenduoju naudoti marinuotą, receptas yra nuorodoje) ir česnaką.
  2. 2. Tada nedideliame puode sumaišykite visus padažo ingredientus, išskyrus krakmolą.
  3. 3. Dėkite puodą virš vidutinės kaitros ir jo turinį užvirkite.
  4. 4. Tuomet stiklinėje sumaišykite krakmolą ir šaltą vandenį.
  5. 5. Gautą mišinį pilkite į šaukštu maišomą karštą padažą puode.
  6. 6. Pavirkite dar kelias minutes ir nukelkite padažą nuo kaitros. Skanaus!