Marinuoti imbierai

2023-10-04 Autorius WorldRecipes.lt

Marinuoti imbierai
Marinuoto imbiero tikriausiai visada galima rasti nusipirkti parduotuvėse, bet kartas nuo karto pavyksta gauti daug šviežio imbiero ir vienas pačių geriausių būdų jam išsaugoti - marinavimas. Tai visai nėra sudėtingai ir gaunasi gerokai pigiau nei pirkti jau marinuotą. Tad labai rekomenduoju išmėginti, pamėginkite!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • imbieras: 340 gramų
    • burokėliai: 0,5-1 nedidelio (žalio, nevirto; arba 3-5 ridikėlių; nėra būtini)
    • druska: 27 gramų
    • ryžių actas: 118 mililitrų (tinka ir obuolių actas)
    • vanduo: 235 mililitrų
    • cukrus: 21 gramo
    Taip pat: 
    • 500 mililitrų stiklainiai: 1

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia užvirkite vandenį, į jį įdėkite druskos, cukraus, pamaišykite, kad jie ištirptų ir leiskite vandeniui vėsti.
  2. 2. Tada arbatiniu šaukšteliu arba peiliu nulupame imbiero odą, nuskutame burokėlį.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet pjaustykle labai plonai supjaustome imbierą ir burokėlį / ridikėlius.
  5. 4. Galte pjaustyti ir peiliu arba bulvių skustuku, bet bus daug sunkiau. Pabrėžiu, kad reikia supjaustyti labai plonai.
  6. 5. Po to supjaustytus imbierą ir burokėlį meskite į stiklainį.
  7. 6. Į vandenį įpilkite actą, pamaišykite ir visą skystį pilkite į stiklainį ant imbierų ir burokėlių / ridikėlių.
  8. 7. Burokėliai arba ridikėliai nėra būtini, bet jie imbierams suteikia gražią rausvą spalvą ir išsimarinavę yra ne ką blogesnio skonio už pačius imbierus.
  9. 8. Šitaip marinuoti imbierai idealiai stovės šaldytuve kelis mėnesius. Jeigu norite laikyti ilgiau, galima užkonservuoti stiklainį. Skanaus!
Klasikinės graikiškos salotos
(10)