1. Pirmiausia nuplaukite baklažanus bei padedame ant kepimo skardos.
2. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes.
Reklama
3. Baklažanų kepimo laikas priklausys ir nuo jų dydžio. Paprasčiausias būdas patikrinti baklažanų iškepimą yra tiesiog pradurti juos šakute.
4. Vis dar šiltus baklažanus įdedame į maišą ir uždengiame rankšluosčiu. Šitaip bus lengviau juos nulupti.
5. Po to iš maišelio išimkite baklažanus bei šakute nuimkite nuo jų odą. Apačioje nuotraukose galite matyti gamybos procesą, kad būtų lengviau viską stebėti.
6. Minkštimą dedame į maišytuvą.
7. Įpilame kalendros, aliejaus, česnako, citrinos sulčių, druskos bei pipirų. Išmaišome.
8. Paskui įpilame sezamo pastos ir dar kartą išmaišome. Galima naudoti tiek pirktinę, tiek pasigaminti savo sezamo pastą.
9. Galiausiai tepame ant juodos duona ir skanaujame!
10. Rekomendacija: Daugiau sumuštinių receptų rasite: Sumuštiniai.