Räksmörgås - švediškas sumuštinis su krevetėmis

2020-05-22 Autorius Samčio užrašai

Räksmörgås - švediškas sumuštinis su krevetėmis
Švedų virtuvė yra ganėtinai paprasta, riebi ir labai soti (bent jau man taip pasirodė ten lankantis). Ši virtuvė nepasižymi didžiule prieskonių gausa, vartojama daug pieno ir jo produktų, visus desertus mėgsta gausiai saldinti cukrumi.

Bet norėjosi pagaminti ką nors naujo iš Švedijos, apart švediškų kukulių ir teko ilgai darytis recepto.. :)

Tokius sumuštinius su krevetėmis pasirinkau todėl, kad tai iš dalies mano skonio patiekalas (aš labai mėgstu krevetes) ir jis yra populiarus ten. Jo ruošimo variantų yra daugybe, bet aš pasirinkau tokį vien todėl, kad daugumoje šio recepto variantų krevetės tiesiog "maudosi" majonezo jūroje, o man tai nėra labai priimtina. Pamėginkite ir Jūs, gausite tikrai skanius, neįprastus sumuštinius. :)

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia ant duonos užtepkite majonezo, uždėkite salotų, agurko griežinėlius ir perpjautus pomidorus.
  2. 2. Tuomet krevetes nuvarvinkite ir uždėkite ant sumuštinio.
  3. Reklama
  4. 3. Tada citrinos griežinėlius perpjaukite perpus ir uždėkite ant sumuštinių.
  5. 4. Papuoškite krapų šakelėmis, patiekite ir skanaukite!
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau sumuštinių receptų rasite: Sumuštiniai.
Beigeliai - beigelis su lašiša
(1)