Beigeliai - beigelis su lašiša

2021-02-03 Autorius Mūza su kočėlu

Beigeliai - beigelis su lašiša
Vasario 9-ąją, yra švenčiama Beigelių diena. Nors dauguma amerikiečių bei britų be beigelių net neįsivaizduoja savo pusryčių stalo savaitgalį, lietuviams vos prieš keletą metų jie dar atrodė tikra egzotika. Beje, beigelis, nėra vartotinas žodis Lietuvoje. Valstybinė Lietuvių kalbos komisija jį nori vadinti riestainiu. Bet tai nėra visiškai tas pats. 

Šį kartą mano virtuvėje atsirado beigelių ir vis galvojau ką pagaminti pusryčiams. Tuo pačiu turėjau rūkytos lašišos ir nusprendžiau, kad tai bus tobulas derinys. Ir aš neklydau. Dabar rekomenduoju tai padaryti ir Jums!

Ingredientai

    • beigeliai (didriestainiai) su sezamų sėklomis: 2
    • rūkyta lašiša: ~80-100 gramų
    • majonezas: 1 valgomojo šaukšto
    • šviežių salotų mišinys: 1 didelės saujos
    • šviežias agurkas: 10 skiltelių
    • prinokę avokadai: 0,5
    • citrinos: beveik pusės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia beigelius padalinkite per pusę, vidines puses ištepkite mėgstamu majonezu.
  2. 2. Tada ant apatinių puselių tolygiai paskirstykite salotas, išdėliokite agurko griežinėlius, supjaustytą avokadą ir juostelėmis suplėšytą lašišą.
  3. Reklama
  4. 3. Po to apšlakstykite citrinos sultimis. Jeigu norisi "ryškesnis" citrinos skonio, tada, nupjaukite odelę, o minkštimą susmulkinkite ir dėkite ant lašišos.
  5. 4. Užverskite viršutinę bandelės dalį, patiekite ir skanaukite! Super skonis!
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau lašišos receptų rasite: Lašišos receptai.
  7. beigelis - beigeliai su rūkyta lašiša