Paprasta, bet nerealiai skanu: Sumuštinis su lašiša, avokadu ir ridikėliais

2019-11-06 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Paprasta, bet nerealiai skanu: Sumuštinis su lašiša, avokadu ir ridikėliais
Net mums įprastas sumuštinis, gali būti visai nenuobodus, o ganėtinai sveikas ir suteikiantis jėgų. Šį kartą aš jį gardinau nepaprasta druska - "Persian blue", viena rečiausių rūšių. Ji turi ganėtinai stiprų druskos skonį, bet poskonis išlieka nuostabus. Toks gaunasi ir šis sumuštinis, pabandykite.

Ingredientai

    • mėgstama duona: 2 riekelių (aš visada renkuosi su sėklomis)
    • ridikėliai: 4
    • avokadai: 1
    • sūdyta lašišos filė: 100 gramų
    • krapai: kelių šakelių
    • druska: žiupsnio (naudoju "Persian blue" iš "Druskos namai")

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių duonos riekeles perpjaukite.
  2. 2. Tuomet avokadą perpjaukite, išimamkite kaulą ir šaukštu išskobkite minkštimą bei supjaustykite riekelėmis.
  3. Reklama
  4. 3. Tada ridikėlius nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais.
  5. 4. Ant duonos dėkite avokado ir ridikėlio.
  6. 5. Ant viršaus susukite lašišos juosteles.
  7. 6. Papuoškite krapo šakelėmis ir pabarstykite druska. Skanaukite!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau lašišos receptų rasite: Lašišos receptai.
Lašiša su smidrais
(3)