1. Iš pradžių į dubenį suberiame miltus, sumaišytus su žiupsneliu druskos.
2. Tada sudedame šaltą kubeliais supjaustytą sviestą bei trindamos tarp pirštų formuojame trupinius.
3. Įmušame kiaušinius ir užminkome tešlą. Jeigu tešla per trapi - įpilame vieną šaukštą šalto vandens.
4. Suvyniojame pasiruoštą tešlą į maistinę plėvelę ir atšaldome šaldytuve maždaug pusvalandžiui.
5. Po to ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiojame tešlos lakštą ir išklojame 28 centimetrų skersmens kepimo popieriumi išklotą išardomą kepimo formą. Subadome šakute.
6. Tuomet žuvį iškepame keptuvėje. Smulkiai supjaustome svogūną. Morką supjaustome arba sutarkuojame šiaudeliais. Smulkiai sukapojame krapus.
7. Žuvį padaliname smulkiais gabaliukais bei tolygiai paskirstome ant tešlos. Morkas, svogūnus bei krapus sumaišome ir paskirstome ant žuvies.
8. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros. Sūrį sutarkuojame ir užberiame ant daržovių sluoksnio.
9. Grietinėlę, grietinę ir kiaušinius pasūdome bei išmaišome iki vientisos masės. Plakinį tolygiai užpilame ant sūrio sluoksnio ir kepame maždaug 35-40 minučių. Patiekiame ir lepinamės nuostabiu pyragu su lašiša!
10. Rekomendacija: Daugiau lašišos pyragų receptų rasite: Lašišos pyragai.
Kotryna
Kokios riebumo grietinės ir grietinėlės reikia?
Atsakyti
Kotryna
Atsakyti