Kapotos lašišos kotletai

2023-07-03 Autorius WorldRecipes.lt

Kapotos lašišos kotletai
Norėčiau įteikti medalį tam, kuris sugalvojo šių kapotų lašišos kotletų receptą. Receptą atradau vienoje receptų knygoje, tik aš dar papildomai įdėjau maltų džiūvėsėlių. Gavosi sultingi, purūs ir minkšti lašišos kotletai. Tikrai nesunkiai pagaminamas ir itin skanus patiekalas. Mano vaikams labiausiai patiko dėl to, kad visai nesijautė žuvies kvapo. Kadangi jie žuvimi ne itin draugauja, tai man labai aktualu, nes norėčiau, kad jie jos valgytų kuo daugiau. Tad pamėginkite ir Jūs šį receptą jau šiandien. Esu tikra, kad labai patiks!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • lašiša: 1 kilogramo (turėjau su oda ir kaulais, be galvos)
    • kiaušiniai: 2
    • manų kruopos: 2 valgomųjų šaukštų
    • pienas manų kruopomis užpilti: tiek, kad apsemtų
    • malti džiūvėsėliai: 2 valgomųjų šaukštų
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 3 skiltelių
    • persilado prieskoniai (arba kapoti žalumynai)
    • malti juodieji pipirai
    • druska: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nuo lašišos pašaliname odą ir kruopščiai išrenkame kaulus. Šį darbą atliekame labai atidžiai.
  2. 2. Tada lašišą sukapojame peiliu. Galima ir supjaustyti smulkiais kubeliais
  3. Reklama
  4. 3. Į smulkintos lašišos masę dedame sutarkuotą svogūną, išspaustas česnako skilteles, piene išmirkytus manus, pipirus, persiladą (arba/ir kapotus žalumynus), druskos, kiaušinius ir džiūvėsėlius.
  5. 4. Pasiruoštą masę gerai išmaišome ir paliekame pastovėti maždaug 20 minučių.
  6. 5. Po to keptuvėje įkaitiname aliejų ir tiesiog šaukštu formuojame kotletus. Kadangi lašišos faršas yra labai minkštas tai su šaukštu patogiau. Gražiai apkepame iš abiejų pusių, bet neperkepame.
  7. 6. Dedame į kepimo indą. Jei turite, tam reikalui, puikiai tinka uždengiami stikliniai kepimo indai.
  8. 7. Kotletus pabaigiame kepti orkaitėje. Kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 15 minučių ir ne ilgiau.
  9. 8. Prie šių lašišos kotletų galite pasiruošti padažą. Puikiai tinka grietinėlės arba pieno su sviestu ir miltais padažas. Bet galima šiuos kotletus patiekti ir be padažo, o tiesiog su mėgstamu garnyru. Skanaus!

Milda

Labai labai skaniai papietavome su vyru. Superinis receptas. Ačiū, kad pasidalinote!
Atsakyti
Kapotos lašišos kotletai

Vanda

Niekada nesugalvočiau gerą lašišą paversti menkaverčiu patiekalu. Tokie patiekalai yra daromi iš to, kas lieka paruošus didkepsnius. Tiek lašišos, tiek kitokios žuvies, tiek vištienos
Atsakyti
Užkandžiai su lašiša ir sraigių ikrais
(1)
Lašiša su traškia plutele, bulvėmis ir salotomis
(1)
Beigeliai - beigelis su lašiša
(1)
Sumuštiniai su sūdyta lašiša
(3)