1. Pradžioje žuvies filė nuplauname, nusausiname, pagal skonį pasūdome, įtriname pipirais bei iškepame ant grotelių orkaitėje. Apačioje būtinai pastatome skardą riebalams nuvarvėti.
2. Tuomet smulkia trintuve nutarkuojame vieno apelsino žievelę bei išspaudžiame sultis. Kitą apelsiną perpjauname per pusę, vieną puselę nulupame, išdaliname vaisių skiltelėmis bei pašaliname baltąją odelės dalį. Kitą neluptą puselę supjaustome skiltelėmis.
3. Imbiero šaknį bei česnakus nulupame bei smulkiai sukapojame.
4. Keptuvėje ištirpiname sviestą, suberiame imbierus, česnakus bei kepame, kol pasklis malonus aromatas. Tuomet supilame apelsinų sultis, sumetame nuluptas bei susmulkintas apelsinų skilteles, pagal skonį įberiame aitriųjų paprikų, jei reikia – druskos, viską kiek pakaitiname, galiausiai, nuolat maišydami, supilame vandenyje ištirpintą krakmolą bei kaitiname, kol gausite norimą konsistenciją.
5. Karštus lašišų gabaliukus dedame į lėkštę, užpilame apelsinų padažo, šalia padedame apelsino skiltelę. Tiekiame į stalą.