Lašiša su apelsinų padažu

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Lašiša su apelsinų padažu

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • lašišos filė: 400 gramų
    • imbiero šaknies: 10 gramų (nedidelio gabaliuko)
    • česnako: 2 skiltelių
    • apelsinų: 2 (saldesnių)
    • sviesto: 2 valgomųjų šaukštų
    • šviežiai maltų citrininių pipirų: 1 arbatinio šaukštelio
    • aitriosios paprikos miltelių: 1 arbatinio šaukštelio
    • krakmolo: 15 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje žuvies filė nuplauname, nusausiname, pagal skonį pasūdome, įtriname pipirais bei iškepame ant grotelių orkaitėje. Apačioje būtinai pastatome skardą riebalams nuvarvėti.
  2. 2. Tuomet smulkia trintuve nutarkuojame vieno apelsino žievelę bei išspaudžiame sultis. Kitą apelsiną perpjauname per pusę, vieną puselę nulupame, išdaliname vaisių skiltelėmis bei pašaliname baltąją odelės dalį. Kitą neluptą puselę supjaustome skiltelėmis.
  3. Reklama
  4. 3. Imbiero šaknį bei česnakus nulupame bei smulkiai sukapojame.
  5. 4. Keptuvėje ištirpiname sviestą, suberiame imbierus, česnakus bei kepame, kol pasklis malonus aromatas. Tuomet supilame apelsinų sultis, sumetame nuluptas bei susmulkintas apelsinų skilteles, pagal skonį įberiame aitriųjų paprikų, jei reikia – druskos, viską kiek pakaitiname, galiausiai, nuolat maišydami, supilame vandenyje ištirpintą krakmolą bei kaitiname, kol gausite norimą konsistenciją.
  6. 5. Karštus lašišų gabaliukus dedame į lėkštę, užpilame apelsinų padažo, šalia padedame apelsino skiltelę. Tiekiame į stalą.
Šaltas užkandis Summer rolls su lašiša
(1)
Bulviniai lizdeliai su lašiša
(3)