Salotos su lašiša, apelsinais, granatų sėklomis ir medaus užpilu

2024-02-08 Autorius WorldRecipes.lt

Salotos su lašiša, apelsinais, granatų sėklomis ir medaus užpilu
Aš ir mano šeima tikrai labai mėgstame įvairiausias salotas ir mėgstame jomis save lepinti. Paskutiniu metu kažkaip širdį užkariavo įvairiausios salotos su lašiša. Kiek naršau internete, vis akys užkliūna būtent už tų receptų, kuriuos yra lašišos. Šias salotas galėčiau vadinti žiemiškomis, nes juose naudojamas apelsinas ir granatos. Išmėginkite!

Beje neseniai rodžiau lengvas salotas su lašiša bei medaus-garstyčių užpilu, kurios taip pat labai patiko mūsų šeimai!

Ingredientai

    • "Iceberg" salotos: 0,5
    • lašišos filė: 250 gramų
    • apelsinai: 1
    • agurkai: 1
    • granato vaisiai: ketvirtadalio
    • druska: pagal skonį
    • citrininiai pipirai: žiupsnio
    Užpilui:
    • alyvuogių aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • apelsino sultys: iš 0,5 vnt.
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
    • medus: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: žiupsnio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Tuomet lašišos filė pabarstykite druska ir citrininiais pipirais.
  3. Reklama
  4. 3. Dėkite ant kepimo popieriaus ir sulankstykite vokelį.
  5. 4. Kepkite maždaug 15 minučių įkaitintoje orkaitėje.
  6. 5. Salotą supjaustykite ruoželiais, agurką griežinėliais, svogūną tiesiog pusžiedžiais.
  7. 6. Tada apelsiną nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis.
  8. 7. Granato sėklas išskirstykite.
  9. granato vaisiaus sėklos
  10. 8. Į lėkštę dėkite salotų, agurko, apelsino, svogūno ir granatų.
  11. 9. Po to iškepusią lašišą paskirstykite į nedidelius gabaliukus. Berkite į lėkštę ant salotų.
  12. 10. Paskui apšlakstykite padažu, kurį sumaišykite iš aliejaus, druskos, apelsino ir citrinos sulčių, bei medaus.
  13. 11. Patiekite ir skanaukite!