Naminis žuvies - sūdytos lašišos ir špinatų vyniotinis su tepama varške

2024-10-31 Autorius Jurgittos receptai

Naminis žuvies - sūdytos lašišos ir špinatų vyniotinis su tepama varške
Noriu su Jumis visais pasidalinti nuostabiu užkandžiu - naminiu žuvies (sūdytos lašišos) vyniotiniu su špinatais ir tepamu varškės sūreliu. Patiekalas gaunasi labai skanus ir greitai pradingsta nuo stalo. Tikiuosi sulaukti Jūsų atsiliepimų komentaruose. :)

Ingredientai

    Špinatiniam omletui:
    • špinatai: 300 gramų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • kiaušiniai: 4
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • druska: žiupsnio
    Įdarui:
    • tepamas varškėlis sūrelis: 300 gramų (labiausiai tinka "Philadelphia" tipo)
    • sūdyta lašiša: 350 gramų
    • krapai: pundelio
    • citrinos sultys: šlakelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia keptuvėje ištirpinkite sviestą.
  2. 2. Sudėkite špinatų lapelius ir susmulkintą česnaką. Pakepinkite, kol lapeliai subliukš ir jų kiekis sumažės.
  3. 3. Tada masę susmulkinkite maisto smulkintuvu.
  4. 4. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymo ir trynius įmaišykite į špinatų masę. Ją pagardinkite druska bei pipirais.
  5. 5. Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į žalią masę.
  6. 6. Kepimo formą išklokite su kepimo popieriumi arba įtieskite silikoninį kepimo padėkliuką (tokiems reikalams jis nepakeičiamas dalykas), išpilkite žalią omletą.
  7. 7. Paviršių išlyginkite ir kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 10-15 minučių arba kol omletas iškepa.
  8. 8. Pravėsusį omletą patepkite varškės tepamu sūreliu, pabarstykite susmulkintais krapais, išdėliokite sūdytą lašišą ir apšlakstykite citrinų sultimis.
  9. 9. Tuomet lašišos vyniotinį susukite ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai porai valandų.
  10. 10. Po to pjaustome riekelėmis ir ragaukite!
Ale cezario salotos su lašiša
(2)
Rūkytos lašišos tartaras su avokadais
(2)
Beigeliai - beigelis su lašiša
(1)
Kepti ryžiai su daržovėmis ir lašiša
(1)