Noriu su Jumis visais pasidalinti nuostabiu užkandžiu - naminiu žuvies (sūdytos lašišos) vyniotiniu su špinatais ir tepamu varškės sūreliu. Patiekalas gaunasi labai skanus ir greitai pradingsta nuo stalo. Tikiuosi sulaukti Jūsų atsiliepimų komentaruose. :)
tepamas varškėlis sūrelis: 300 gramų (labiausiai tinka "Philadelphia" tipo)
sūdyta lašiša: 350 gramų
krapai: pundelio
citrinos sultys: šlakelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia keptuvėje ištirpinkite sviestą.
2. Sudėkite špinatų lapelius ir susmulkintą česnaką. Pakepinkite, kol lapeliai subliukš ir jų kiekis sumažės.
3. Tada masę susmulkinkite maisto smulkintuvu.
4. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymo ir trynius įmaišykite į špinatų masę. Ją pagardinkite druska bei pipirais.
5. Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į žalią masę.
6. Kepimo formą išklokite su kepimo popieriumi arba įtieskite silikoninį kepimo padėkliuką (tokiems reikalams jis nepakeičiamas dalykas), išpilkite žalią omletą.
7. Paviršių išlyginkite ir kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 10-15 minučių arba kol omletas iškepa.