Ale cezario salotos su lašiša

2020-04-02 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Ale cezario salotos su lašiša
Šį kartą gaminau su lašiša lašiša, bet su būdingu Cezario salotoms padažu, kuris yra išskirtinis bei kupinas daug skonių. Šis padažas mano salotas pakėlė į kitas skonių aukštumas. Pabandykite!

Ingredientai

    Padažui:
    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • česnakas: 1 skiltelės
    • sūdyti ančiuviai: 2
    • Dižono garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
    • Vorčesterio padažas: 1 arbatinio šaukštelio
    • tarkuotas parmezano sūris: 1 valgomojo šaukšto
    • majonezas: 1 valgomojo šaukšto
    • grietinė: 1 valgomojo šaukšto
    • vanduo: šlakelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia lašišos filė perpjaukte pusiau.
  2. 2. Česnaką nulupkite ir supjaustykite labai smulkiais gabaliukais.
  3. 3. Patarimas: Kaip teisingai ir greitai nulupti česnako skilteles, galite matyti žemiau pateiktame video. :)
  4. 4. Česnaką sumaišykite su druska, čili, ir aliejumi.
  5. 5. Gautu mišiniu įtrinkite lašišos kepsnelius ir palikite marinuotis maždaug 20 minučių.
  6. 6. Juos įvyniokite į kepimo popierių, padarydami vokelius.
  7. 7. Dėkite kepti į įkaitintą iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 15 minučių.
  8. 8. Kiaušinius užkaiskite virti ir virkite maždaug 5-7 minutes.
  9. verdami kiaušiniai
  10. 9. Salotas ir daržoves nuplaukite ir nusausinkite.
  11. 10. Pomidorus perpjaukite pusiau, agurkus supjaustykite griežinėliais.
  12. 11. Virtus kiaušinius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis į 4 dalis.
  13. perpjauti kiaušiniai į 4 dalis
  14. 12. Nupjaukite pluteles nuo duonos, o minkštimą supjaustykite nedideliais kvadratėliais.
  15. 13. Berkite duoną į įkaitintą iki 170 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite maždaug 5 minutes, kol duona gražiai apskrus.
  16. 14. Padažui skirtą česnaką nulupkite ir pasmulkinkite kartu su ančiuviais iki mažų gabaliukų.
  17. 15. Maišykite kartu su sūriu, garstyčiomis, majonezu, grietine ir Vorčesterio padažu.
  18. 16. Išmaišykite ir ragaukite. Jeigu padažas itin tirštas įpilkite šlakelį vandens, jeigu trūksta druskos, įberkite jos papildomai, jei trūksta rūgštumo, pagardinkite citrinos sultimis. Aš pati papildomai nebėriau nei druskos, nelašinau nei citrinos sulčių, man tiesiog jų netrūko.
  19. 17. Į lėkštes dėkite salotas, pomidorus, agurkus, kiaušinį, duonos skrebučius ir iškeptą lašišą. Apšlakstykite viską padažu. Patiekite ir skanaukite!
  20. patiektos cezario salotos su lašiša
Lašiša įdarytas prancūziškas batonas
(19)
Rudųjų ryžių ir lašišos salotos
(1)