Neseniai Jums rodžiau kaip pasigaminti labai skanią saldžiarūgštę lašišą su medumi ir sezamo sėklomis, o šiandien noriu parodyti dar vieną jos paruošimo variantą. Tokia troškinta lašiša špinatų, grietinėlės ir vyšninių pomidorų padaže gaunasi be galo skani ir garantuotai patiks visiems, kas tik mėgsta lašišą. Šitaip gaminau jau ne vieną kartą ir visus kartus su šeima "susimušdavo" dėl to, kas gaus suvalgyti paskutinį gabaliuką, nes skonis tiesiog nepakartojamas. Imkite receptą ir gaminkite jau šiandien!
1. Iš pradžių česnaką susmulkinkite, parmezaną sutarkuokite, o pomidorus supjaustykite perpus.
2. Tuomet lašišos filė apibarstykite druska ir pipirais, apkepinkite keptuvėje įkaitiname aliejuje iš abiejų pusių (maždaug 8 minutes) ir išimkite ant lėkštės.
Reklama
3. Keptuvėje, kurioje kepėte lašišą, ištirpinkite gabaliuką sviesto, jame truputį apkepinkite česnaką ir dėkite pomidorų puseles.
4. Šiek tiek pakepinusios dėkite nuplautus špinatų lapus ir kepinkite dar kelias minutes vis pamaišydamos.
5. Pilkite grietinėlę ir berkite parmezano sūrį, išmaišykite, sudėkite į keptuvę lašišos gabaliukus ir dar patroškinkite kelias minutes.
6. Visai prieš bebaigiant gaminti lašišos gabaliukus apšlakstykite citrinos sultimis ir apibarstykite susmulkintu baziliku.
7. Keptuvę uždenkite dangčiu, nukelkite nuo ugnies ir palikite pastovėti maždaug 5 minutes.
8. Patiekite su savo mėgstamu garnyru ir skanaukite!