Saldžiarūgštė lašiša su medumi ir sezamo sėklomis, kepta orkaitėje

2024-02-22 Autorius WorldRecipes.lt

Saldžiarūgštė lašiša su medumi ir sezamo sėklomis, kepta orkaitėje
Nežinau ar yra žmonių, kurie nemėgsta lašišos. Aš ir mano šeima ją mėgstame, valgome tiek pietums, tiek vakarienei. Kartais net ir pusryčiams pasirenkame sumuštinius su lašiša. Ir per didžiausias šventes drąsiai renkamės lašiša ir niekada nenusiviliame. Štai ir praėjusiais metais per Kūčias sugalvojau pagaminti tokią saldžiarūgštę lašišą su medumi ir sezamo sėklomis, iškeptą orkaitėje. Taip patiko kad dabar gaminame bene kas 2 savaites. Paruošimas paprastas, o rezultatas šventiškas ir nuostabus. Labai rekomenduoju šį receptą! 

Ingredientai

    • lašišos filė: 500 gramų
    • saldžiarūgštis padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • sojos padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • citrinos sultys: 1 arbatinio šaukštelio
    • medus: 1 arbatinio šaukštelio
    • sezamo sėklos: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių lašišą padalinkite į kelias dalis, kad gautume ne mažus gabaliukus.
  2. 2. Tuomet saldžiarūgštį padažą, sojų padažą, medų ir citrinos sultis sumaišykite tarpusavyje.
  3. Reklama
  4. 3. Gautu marinatu ištepkite lašišą.
  5. 4. Pabarstykite sezamo sėklomis.
  6. 5. Tada suvyniokite lašišos gabaliukus į kepimo popierių.
  7. 6. Galiausia kepkite įkaitintoje iki 170 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 20 minučių. Valgykite su savo mėgstamu garnyru!