Egzotiška lašišos užtepėlė su pasiflora

2024-11-04 Autorius Indrė - gaminu_sau

Egzotiška lašišos užtepėlė su pasiflora
Egzotiška lašišos užtepėlė su pasiflora - tai šviežias ir egzotiškas lašišos patiekalas su citrusiniu padažu, kuris suteikia išraiškingą skonį ir gaivų aromatą. Greipfruto žievelės ir sulčių derinys su pasiflorais, alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis sukuria subtilų rūgštumo balansą, puikiai tinkantį švelniai lašišai. Smulkiai pjaustyti šalotai ir čili pipirai prideda malonų aštrumo akcentą, o kaparėliai įneša sūrumo ir pikantiškumo. Šis patiekalas yra lengvas ir greitai paruošiamas, idealiai tinkantis užkandžiams.

Redaktorės Vaidos komentaras - kažkas naujo, egzotiško, kitokio, bet labai labai gardaus. Tikrai patiks visiems lašišos mėgėjams ir visiems, kurie ieško naujų ir kiek netikėtų skonio derinių. 

Patiekite lašišą su mėgstamais trapučiais ar sūriais sausainiukais. 

Ingredientai

    • Rūkyta lašiša: 200 g
    • Greipfrutas: 1/2 vnt. žievelės ir sulčių
    • Pasifloros: 2 vnt.
    • Šalotinis svogūnas: 1 vnt. (nedidelis)
    • Alyvuogių aliejus: 3 valg. š.
    • Citrinos sultys: 3 valg. š.
    • Kaparėliai: 1 arb. š.
    • Čili pipiras: keli griežinėliai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į dubenėlį nutarkuoti greipfruto žievelę ir išspausti sultis.
  2. 2. Pasifloras perpjauti per pusę ir išskobti vidų. Sudėti prie greipfruto sulčių.
  3. 3. Šalotinį svogūną smulkiai supjaustyti, čili pipirą sukapoti. Viską sudėti į dubenėlį prie kitų ingredientų.
  4. 4. Įpilti aliejaus, įspausti citrinos sultis ir suberti kaparėlius. Viską gerai išmaišyti.
  5. 5. Lašišą supjaustyti ir išdėlioti lėkštėje vienu sluoksniu.
  6. 6. Aplieti paruoštu padažu ir palikti pastovėti 10 min.
  7. 7. Patiekti ir skanauti!
Egzotiška lašišos užtepėlė su pasiflora
Receptų autorė gaminu_sau
Ale cezario salotos su lašiša
(2)