Ruošdama patiekalą iš lašišos visada žinau, kad tai bus greita ir be galo skanu. Kadangi lašišai pakanka vos kelių minučių keptuvėje arba 12-15 minučių orkaitėje, dėl to lašišą ruošti vakarienei yra vienas malonumas. Ir tikiuosi Jūsų nenustebinau tokiu trumpu lašišos ruošimo laiku. Visgi lašišą labai greitai galima perkepti, o tada jau nieko gero, ant lėkštės prieš nosį turėsite sausą žuvies gabalą. Dėl šios priežasties, visada savo receptuose pabrėžiu, kad reikia atidžiai sekti lašišos kepimo laiką (juk niekas nenori valgyti perkepusios žuvies…).
Taigi, mano mielieji, su šiuo "neperkepk lašišos" monologu ir pristatau gurmanišką (ir ne visai), super skanią lašišą kreminiame padaže su špinatais ir maskarponės sūriu. Jau vien iš ingredientų galite atspėti, kad bus nerealu. Ir šiaip, mano manymu, patiekalas, kuriam pagaminti naudojamas maskarponės sūris, tiesiog negali būti neskanus. Maskarponė tai toks dangiškas, švelnaus kaip pūkelis skonio sūris, kuris paprastą patiekalą gali paversti tikru šedevru.
Taip paruoštą lašišą galite patiekti su ryžiais, keptomis bulvėmis, bulvių koše, makaronais, troškintomis daržovėmis ar tiesiog salotomis. Kaip supratote, tiks bet kuris pasirinktas garnyras. Aš valgiau su ryžiais ir lengvomis salotomis.
Skanaus!
Astra
Atsakyti