Prancūziškas žuvies troškinys "Boullabaisse" su lašiša ir krevetėmis

2023-07-12 Autorius WorldRecipes.lt

Prancūziškas žuvies troškinys "Boullabaisse" su lašiša ir krevetėmis
Visai neseniai skundžiausi, gamindama keptą menkę su riešutais, kad parduotuvėje šalia ne visai gausi žuvies pasiūla, o šiandien nuvažiavusi pas juos radau atvirkščiai - tiek įvairiausios žuvies, nors vežimu vežk. Ir šį kartą labai sunkiai apsisprendžiau, kurią gi vis dėlto rinktis. Kadangi pirmą kartą pavyko vienoje vietoje atrasti visus žuvų troškinio komponentus - šviežios kefalės, plekšnių, lašišos ir krevečių - tai jas visas ir paėmiau. Be to, Boullabaisse norėjau pagaminti jau labai seniai, bet vis neprisiruošdavau. O dabar atėjo eilė. Galiu tik pasakyti, kad reikejo išmėginti anksčiau, nes skonis puikus. 

Ir dar vienas įdomus dalykas, kuriuo be galo didžiuojuosi ir džiaugiuosi - kefalę pirkau ir gaminau pirmą kartą gyvenime. Gavau didžiulę, beveik kilogramą sveriančią žuvį su visa galva... Pradžioje kiek baiminausi, kaip gi ją reikės išdarinėti, bet su visagalio Youtube pagalba pavyko visai nesunkiai - tarsi profesionalė išdarinėjau žuvį ir išėmiau filė. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • stambių jūrinių kefalių: 1
    • plekšnių: 2
    • lašišos filė: 400 gramų
    • didžiųjų krevečių: 12
    • mažųjų krevečių sūryme: 100 gramų
    • svogūnų: 1
    • pankolių: 1
    • porų: 0,5
    • česnako: 3 skiltelių
    • pomidorų: 600 gramų
    • petražolių: 6 šakelių
    • druskos
    • pipirų
    • čiobrelių
    • lauro lapų: 3
    • pomidorų pastos: 1 valgomojo šaukšto
    • žuvies sultinio: 500 mililitrų (arba vandens)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia žuvis išdarinėkite ir supjaustykite stambiais gabaliukais, geriausia būtų išimti filė.
  2. 2. Tada svogūnus, porus ir pankolį supjaustykite nesmulkiais gabaliukais ir apkepinkite aliejuje didžiuliame troškintuve (pankolio žalius stiebelius reikia nupjauti, prie šaknies yra kietas kotas, panašus kaip kopūsto - jį taip pat privalu pašalinti).
  3. Reklama
  4. 3. Sudėkite žuvies gabaliukus, trumpai apkepkite, pabarstykite prieskoniais, susmulkintomis petražolėmis ir česnakais. Įdėkite pomidorų pastos ir užpilkite sultiniu arba vandeniu. Patroškinkite, kol žuvis išvirs.
  5. 4. Tuomet suberkite nuluptus, smulkiai pjaustytus pomidorus ir didžiąsias bei mažąsias krevetes. Dar patroškinkite maždaug 5 minutes (per tą laiką paskrudinkite baltos duonos, įtrintos česnaku ir pašlakstytos alyvuogių aliejumi) ir patiekite. Tikrai labai skanu, kefalė sudaro pagrindą - labai skani žuvis, o krevetės puikiai viską papildo. Skanaus!
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau žuvies troškinių receptų rasite: Žuvies troškiniai.
Menkė kepta folijoje su morkomis
(1)
Troškintas karpis
(2)
Sumuštiniai su šprotais
(3)