Porrusalada - ispaniška sriuba su žuvies filė ir porais

2023-07-20 Autorius Lithuanian in the USA

Porrusalada - ispaniška sriuba su žuvies filė ir porais
Reikia pripažinti, kad ispanai yra labai išradingi sriubų gaminime. Jeigu sugalvoju išmėginti naują sriubos receptą, visada būtinai pasidairau ispaniškoje virtuvėje, nes žinau, kad ten atrasiu naujų idėjų ir skonių. Daugelis ispaniškų sriubų reikalauja visai nedaug ingredientų, o skonis visada gaunasi fantastiškas. Ši žuvies sriuba taip pat nėra išimtis. Jums prireiks žuvies filė, kelių bulvių, poro ir šiek tiek prieskonių, ir po pusvalandžio galėsite mėgautis lepintis skania sriuba. Sriubai paruošti rinkitės mėgstamos žuvies filė. Aš šį kartą naudojau menkę, bet idealiai tiktų ir kita žuvis. Tad nieko nebelaukiam ir pradedam gaminti jau dabar! 

Ingredientai

    • menkės filė: 500 gramų
    • bulvės: 3 vidutinio dydžio
    • porai: 2 (tik balta dalis)
    • žuvies arba daržovių sultinys: 1 litro
    • česnakas: 4 skiltelių
    • paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • lauro lapeliai: 1
    • alyvuogių aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia menkės arba kitos žuvies filė supjaustykite dideliais gabaliukais.
  2. 2. Tada sultinį supilkite į puodą, įdėkite lauro lapelį ir užvirkite.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet sudėkite žuvies gabaliukus ir virkite 5 minutes.
  5. 4. Paskui išimkite žuvies gabaliukus iš sultinio ir atidėkite į šalį. Sultinį taip pat atidėkite į šalį.
  6. 5. Bulves nulupkite, supjaustykite dideliais gabaliukais. Porą taip pat supjaustykite dideliais gabaliukais.
  7. 6. Keptuvėje įkaitinkite 2 valgomuosius šaukštus aliejaus.
  8. 7. Sudėkite bulves ir porus, kepinkite ant vidutinės kaitros kelias minutes.
  9. 8. Tuomet daržoves sėkite į sultinį ir virkite maždaug 20 minučių, kol bulvės suminkštės.
  10. 9. Česnakus nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
  11. 10. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų, sudėkite česnakus, kepinkite ant silpnos kaitros, kol apskrus.
  12. 11. Tuomet įdėkite paprikos miltelius, išmaišykite ir pakepinkite kelias sekundes (daugiau nereikia, kad neprisviltų).
  13. 12. Česnakų ir paprikos miltelių mišinį sudėkite į sriubą.
  14. 13. Paskui sudėkite žuvies gabaliukus, išmaišykite, pavirkite kelias minutes ir galite patiekti. Skanaukite!
Klasikinis chilli con carne - čili sriuba / troškinys su faršu
(3)