Trinta šviežių žirnių sriuba

2023-10-06 Autorius Su karamele

Trinta šviežių žirnių sriuba
Dar viena itin maistinga, nuostabaus žirnių skonio spalvinga sriuba Jums. Vasaros sezonu, kai ateina pats žirnių sezonas, tai yra nuostabus būdas sunaudoti žirnius, jeigu jų priaugo per daug arba jei pernoko ir vienus valgyti pasidarė nebe taip skanu. Kitu sezono metu sriubą drąsiai galite gaminti ir iš šaldytų žirnių. Paruošti paprasta, kaip du kart du. Tikrai labai rekomenduoju pasigaminti jau šiandien!

Ingredientai

    • švieži žirniai: ~2 stiklinių (tinka ir šaldyti)
    • sultinys: ~2 litro
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 1 skiltelės
    • bulvės: 1-2
    • druska
    • pipirai
    • grietinėlė: šlakelio (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia užvirinkite sultinį.
  2. 2. Kai jau užverda, sumeskite kubeliais supjaustytas bulves.
  3. Reklama
  4. 3. Svogūną pakepinkite keptuvėje, po kelių minučių įdėkite ir susmulkintą česnaką, pakepinkite maždaug 30 sekundžių.
  5. 4. Bulvėms pavirus maždaug 10 min, sudėkite žalius žirnelius, taip pat kepintą svogūną ir pavirkite maždaug 5-10 minučių.
  6. 5. Paragaukite, ar netrūksta prieskonių, ir galiausiai sriubą sutrinkite trintuvu. Galite nusemti ir sutrinti tik dalį sriubos ir ją atgal supilti.
  7. 6. Jeigu norisi, pabaigoje įpilkite šlakelį grietinėlės ir sriubą iš naujo užvirinkite.
  8. 7. Labai skanu patiekti su skrebučiais. Skanaukite!
Trinta šviežių žirnių sriuba
Pupelių sriuba su vištiena
(1)
Prancūziška svogūnų sriuba su sūriu
(2)
Pikantiška žaliųjų lęšių sriuba
(2)
Faršo-sorų sriuba
(3)
Skanūs rūgštynių šaltibarščiai pagal Beatą
(10)
Dilgėlių sriuba
(3)
Kreminė cukinijų sriuba su porais, ciberžole ir kokosų pienu
(2)