Agurkinė sriuba žiemai su perlinėmis kruopomis

2019-05-29 Autorius WorldRecipes.lt

Agurkinė sriuba žiemai su perlinėmis kruopomis
Labai mano pamėgtos atsargos žiemai su perlinėmis kruopomis, tiesiog tobula agurkinė sriuba. Ją gaminu metai iš metų ir šie ingredientų kiekiai yra suderinti tobuliausiai mūsų šeimai, jau seniai nieko nebeeksperimentuojame ir nebekeičiame. Pamėginti ir Jūs!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • agurkai: 2,5 kilogramo
    • morkos: 1 kilogramo
    • svogūnai: 1 kilogramo
    • lupti pomidorai: 1 kilogramo
    • perlinės kruopos: 800 gramų
    • 9% actas: 200 mililitrų
    • druska: 3 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 300 gramų
    • aliejus: 200 mililitrų
    • pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių perlines kruopas išvirkite. Aš pati verdu šitaip: iš vakaro gerai išplaunu po tekančiu vandeniu, beriu į storadugnį puodą, tada užpilu vandeniu, kad apsemtų per kokius 2 pirštus, viską užverdu, tuomet vynioju visą puodą į laikraštį ir į kokį pledą, striukę ar dar ką. Rytą kruopos būna išvirusios. Šitaip išmokė mano močiutė, taip ir darau iki šiol. Galite virti ir taip kaip esate įpratusios.:)
  2. 2. Tuomet svogūnus supjaustykite kubeliais.
  3. Reklama
  4. 3. Morkas sutarkuokite.
  5. 4. Svogūnus ir morkas pakepinkite aliejuje. Aš pati kepinu tame pačiame dideliame puode, kuriame viską verdu.
  6. 5. Paskui dėkite kubeliais supjaustytus agurkus, pomidorus, virtas perlines kruopas, druską, cukrų, pipirus ir pilkite actą. Kai užvirs, troškinkite viską maždaug pusvalandį, vis pamaišydamos.
  7. 6. Po to išvirusį troškinį supilstykite į iškaitintus stiklainius bei uždarykite dezinfekuotais dangteliais. Viską šiltai apdenkite bei palikite visiškai atvėsti.
  8. 7. Galiu patvirtinti, kad labai gardu ir taip, bet galite išsivirti ir sriubą. Tereikia tik iškratyti stiklainio turinį į verdantį vandenį ir užkaitinti. Skanaus!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau receptų žiemai rasite: Receptai žiemai.

Dalė

Labai gerai gavosi, kai tingisi gaminti, tai tiesiog išganymas. ačiū!
Atsakyti

Lilija

Agurkai ir pomidorai- labai blogas derinys
Atsakyti

Daiva

Man gavosi (700 gr stiklainiai) dešimt pilnų ir vienuoliktas nepilnas, tai iš to vienuolikto nepilno ir išsiviriau sriubą. Galiu pasakyti sriubikė skani, šeimai patiko. Ačiū.
Atsakyti

Smugis

Viskas lyg ir gerai bet kam tas actas. Nuodas
Atsakyti

Birutė

Naudokit obuolių actą (aišku ne tą, kur parduotuvėj 0,80cnt - tikrą geriausiai savo gamybos)

Megeja

Kruopos žalios ar virtos 800 gr.
Atsakyti

Toma

nevirtos kruopos.

LINA

aš išverdu jautienos gabaliuką ir kruopas, po to kruopom apvirus dedu morka, agurką raugintą, bulvyte įpjaustau kubeliais svogūno galvute ir verdu kol suminkštės SKANAUS
Atsakyti

Gaminusi

Laba, gaminau pagal šį receptą su šiokiais tokiais pakeitimais: viduržiemį nebuvo agurkų, tai jų nedėjau ir pastebėjau, kad 300 gr CUKRAUS yra daug daugiau nei reikia, taigi dėjau 6 valgomus šaukštus. Ir gavosi PUIKIAI.
Atsakyti

Lina

Aš gaminami, man nepatiko perdaug acto, labai jaučiasi actas, geriau gaminti iškarto su raugintais agurkais be jokio acto ir cukraus
Atsakyti

Janina

Aš acto nenaudoju, užtenka pomidorų rūgšties. Laikosi puikiai. Taupant stiklainius nededu ir perlinių kruopų. Labai skani sriubos gaunasi.
Atsakyti

Birutė

Naudokit obuolių actą (savo gamybos, bent jau ne tą kur parduotuvėj 0,80 cnt)
Atsakyti
Grybų sriuba su sorų kruopomis
(1)
Turkiška raudonųjų lęšių sriuba
(2)
Midijų sriuba su kokoso pienu ir kario prieskoniais
(1)
Trinta kreminė moliūgų - obuolių sriuba su šonine
(2)