Midijų sriuba su kokoso pienu ir kario prieskoniais

2023-04-06 Autorius WorldRecipes.lt

Midijų sriuba su kokoso pienu ir kario prieskoniais
Midijos yra tikriausiai greičiausiai paruošiamas patiekalas. Keptuvėje greitai sumaišomas koks nors greitas pamėgtas padažas, į jį sudedami gyvi moliuskai, ir po kelių minučių pietūs arba vakarienė jau paruošta. Greita, paprasta, tikrai nėra labai brangu ir nerealiai skanu.

Itin geras ir mano visos šeimos itin pamiltas patiekalas su midijomis yra tradicinis moules mariniére, su balto vyno padažu. Bet šis kokosinis karis irgi yra nerealiai skanus: ir švelnus, ir aštrus, viskas viename, labai geras žiemiškas patiekalas. Idėją nusižiūrėjau bevartydama senus receptų žurnalus. Nusižiūrėjau ir iškart ėmiausi gamybos. Tikrai patiko ir šitaip gaminsiu ateityje ir noriu su Jumis pasidalinti! 

Jei yra virtų ryžių - nuostabu! Mano namuose tokio tipo skystus kokosinius karius dažniausiai valgome su lipniais virtais ryžiais Bet jei nėra ryžių, irgi ne bėda. Tokį karį galite paprasčiausiai pavadinti sriuba ir jį galite sėkmingai skanauti su pamėgta balta duona.

Ingredientai

    • rapsų aliejus: 2 valgomųjų šauktų
    • askaloninis česnakas: 0,5 stiklinės (smulkiai sukapojame, galima pakeisti saldžiaisiais svogūnais)
    • raudonos saldžiosios paprikos: 1 (supjaustome smulkiais kubeliais)
    • raudonoji kario pasta: ketvirtadalio stiklinės (60 gramų)
    • česnakas: 2 valgomųjų šaukštų (smulkiai sukapojame)
    • tarkuota imbiero šaknis: 2 arbatinių šaukštelių
    • aštriųjų paprikų dribsniai: žiupsnio
    • kokosų pienas: 850 gramų gramų
    • žuvų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • šviežiai išspaustos žaliųjų citrinų sultys: 2 valgomųjų šaukštų
    • midijos: 1 kilogramo (kruopščiai nuvalome)
    • druska
    • šviežių kalendrų lapeliai
    • žaliųjų citrinų skiltelės
    • balta duona su traškia plutele
    • virti ryžiai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia didelėje gilioje keptuvėje ant vidutinio karštumo kaitros pakaitiname aliejų.
  2. 2. Suberti susmulkintus askaloninius česnakus ir susmulkintą papriką. Kepame kol suminkštės, maždaug 3-4 minutes.
  3. Reklama
  4. 3. Sudedame kario pastą, česnaką, imbierą ir paprikų dribsnius. Išmaišome ir kepame maždaug pusę minutės.
  5. 4. Supilame kokosų pieną, žuvų padažą ir žaliųjų citrinų sultis. Kaitiname kol užvirs.
  6. 5. I verdantį mišinį sudedame midijas. Keptuvę uždengiame ir kaitiname kol midijos atsivers, maždaug 4-6 minutes. Išmetame neatsivėrusias midijas. Karį pagardiname druska, užbarstome šviežių kalendrų lapelių ir tiekiame į stalą.
  7. 6. Tiekiame pašildytuose dubenėliuose, su virtais ryžiais arba su balta duona su traškia plutele. Prie kario taip pat patiekiame žaliųjų citrinų skiltelių. Skanaujame!
  8. 7. Pastebėjimas: YouTube radau dar vieną nuostabų midijų receptą (anglų kalba), kuris labai patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau midijų receptų rasite: Midijų receptai.


Irūna

Tobulai gavosi. Ačiū už fantastišką receptą!
Atsakyti
Midijų sriuba su kokoso pienu ir kario prieskoniais
Aštri jūros gėrybių sriuba
(1)
Keptuvėje kepti kalmarai aštriame padaže
(1)
Nelukštentos česnakinės krevetės
(1)