Menkė kepta folijoje su morkomis

2023-07-09 Autorius WorldRecipes.lt

Menkė kepta folijoje su morkomis
Kai į šalia darbo esantį ūkininkų turgelį pirmąkart atvežė šviežios menkės, mano biure buvo paskelbta tarsi evakuacija. Na bent jau taip buvo galima teigti, išvydus eiles šalia žuvies kioskelio. Arba iš viso biuro buvo siunčiami keli mažiau užimti darbuotojai su sąrašais, kam ir kiek žuvies reikėtų parnešti. O dabar žuvies gauti daug lengviau, tad ir kepu ją daug dažniau.

Tie kas pamena senus laikus, tai ketvirtadieniais būdavo žuvies diena. Valgyklose tą dieną dažniau būdavo kotletų iš batono ir kruopų su žuvies kvapu arba žuvienės. Mano mama dar ir šiomis dienomis kartais papasakoja, kaip skaniai kartą tuos kotletus valgė kažkur Palangos valgykloje per atostogas. Kodėl būtent šiai savaitės dienai teko garbė taip vadintis yra kelios versijos, bet nežinau ar nors viena iš jų tikra. Viena jų, kad katalikai pasninkaudavo penktadieniais, o jei ketvirtadienį valgysi kūdžiau, tai penktadienį labiau norėsis mėsos. Taip pat yra teigiama, kad buvusioje sąjungoje žvejai prigaudydavo labai daug žuvies, kurios neturėdavo kur dėti. Todėl teko sugalvoti, kam čia ją sumaitinus. Na kaip ten bebūtų, bet idėja turėti bent vieną tokią dieną per savaitę tikrai naudinga būtų ir dabar. Tad imamės menkės keptos folijoje recepto ir valgome daugiau žuvies, nes tai tikrai sveika! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • išvalytos menkės: 1
    • morkos: 3-4
    • sezamo aliejus: šlakelio
    • druska: žiupsnelio
    • malti juodieji pipirai: žiupsnelio
    • įvairios prieskoninės žolelės: žiupsnelio
    • česnakas: 2 skiltelių
    • citrinos: kelių riekelių
    • gražgarstės: 1 saujos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia menkę pabarstome druska, pipirais, susmulkintu česnaku, žolelėmis ir paliekame šiek tiek pasimarinuoti.
  2. 2. Tada morkas supjaustome šiaudeliais, pabarstome druska ir pipirais.
  3. Reklama
  4. 3. Foliją, kuri skirta tiek žuvies kepimui, tiek morkoms šiek tiek pašlakstome sezamų aliejumi.
  5. 4. Dedame žuvį ir morkas. Sandariai užsukame ir dedame į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 30-45 minutėms (priklausomai nuo turimos orkaitės ir menkės dydžio).
  6. 5. Patikriname, ar žuvis ir morkos jau iškepusios. Gali dar reikti kelių minučių, tai priklauso nuo žuvies dydžio ir morkų rūšies.
  7. 6. Atsargiai supjaustome, uždedame keletą riekelių citrinos. Labai tinka su gražgarstėmis, kurios jau okupavo mano stalą. Skanaus!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau menkių gaminimo receptų rasite: Menkės receptai.

Renalda

Dedu kuo daugiau įvairiausių daržovių bei žolelių ir labai puikiai gaunasi. :)
Atsakyti
Menkė kepta folijoje su morkomis
Žuvies apkepas
(1)
Šamo plėšiko kotletai, kepti keptuvėje
(2)