Orkaitėje kepti žuvies piršteliai su gaiviomis salotomis

2024-01-31 Autorius Kviečiu į virtuvę

Orkaitėje kepti žuvies piršteliai su gaiviomis salotomis
Parduotuvėse žuvies pirštelių nebeperku jau tikrai labai seniai. Nematau visiškai jokios prasmės tą daryti, nes mano asmenine nuomone pirktiniai beveik nevalgomi. O savo naminių prisiruošti ganėtinai lengva. Reikia tik turėti žuvies filė ir skani vakarienė arba pietūs garantuotai atsidurs ant šeimos stalo.

Mano dukros labai mėgsta tokius pirštelius valgyti mirkydamos į padažą paruoštą iš graikiško jogurto, majonezo, česnako granulių ir džiovinto raudonėlio. O aš dar šį kartą prie visko visą kalną gaivių salotų. Išmėginkite!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • menkės filė: 500 gramų
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • "krapas" prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio (galima rinktis ir kitus žuviai skirtus prieskonius)
    • džiūvėsėliai: 2 valgomųjų šaukštų
    • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
    • česnako granulės: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 1
    Gaivioms salotoms:
    • salotų mišinys: 2 saujų
    • pankoliai: 1
    • agurkai: 1
    • vyšniniai pomidorai: 200 gramų
    • kepinti svogūnų traškučiai: 1 saujelės
    • daigai: 1 saujelės
    • druska: žiupsnio
    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • citrinos sultys: šlakelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia žuvies filė supjaustykite pailgais gabaliukais.
  2. 2. Pagardinkite druska, pipirais, česnaku ir žuvies prieskoniais. Palikite pasimarinuoti maždaug 10-20 minučių.
  3. Reklama
  4. 3. Po to žuvį merkite į kiaušinio plakinį, apvoliokite miltų ir džiūvėsėlių mišinyje.
  5. 4. Kepkite gerai įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 20 minučių.
  6. 5. Gaivios salotos prie žuvies: Daržoves nuplaukite ir nusausinkite.
  7. 6. Pankolį supjaustykite ruoželiais, agurką šiaudeliais, o pomidorus perpjaukite perpus.
  8. 7. Tada salotų lapelius maišykite su susmulkintomis daržovėmis, pagardinkite druska, apšlakstykite aliejumi ir citrinų sultimis.
  9. 8. Ant viršaus dėkite daigus, pabarstykite svogūnų traškučiais.
  10. 9. Šalia rikiuokite jau iškeptus žuvies pirštelius, patiekite ir skanaukite!
Orkaitėje kepti žuvies piršteliai su gaiviomis salotomis
Sūdytos skumbrės tartar’as
(1)
Keptas karpis orkaitėje Kūčioms
(13)