Įdaryti kiaušiniai su rūkyta žuvimi - lydeka ir majonezu

2024-03-27 Autorius WorldRecipes.lt

Įdaryti kiaušiniai su rūkyta žuvimi - lydeka ir majonezu
Jau visai netoli didžiausia pavasario šventė - Velykos. Šių švenčių stalo pagrindinis akcentas, kaip tikriausiai jau visi žinote, ir, apskritai, pats šventės simbolis yra kiaušinis. Tenka pripažinti, kad pati niekados nebuvau įdarytų kiaušinių didžiausia gerbėja. Bet pamėginusi juos pagaminti su rūkyta žuvimi - renkuosi lydeką (vyro prašymu), net pati nustebau, koks geras derinys tai yra. Tai gali būti ne tik Velykų užkandis, bet ir nuostabūs pusryčiai ar net vakarienė. Tikrai labai skanu ir sotu. Tikiu, kad patiks ir Jums.

Beje, kitą kartą įdarui pamėginčiau įdėti smulkiais kubeliais supjaustyto traškaus marinuoto agurko. Galvoju, kad labai puikiai tiktų. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaušiniai
    • karšto rūkymo lydeka
    • mėlynieji svogūnai
    • mėgstamas majonezas
    • saldi džiovinta paprika
    • juodieji pipirai
    • krapai
    • agurkai, salotų lapai (serviravimui ir užkandai)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaušinius išvirkite.
  2. 2. Gražiai nulupkite.
  3. nulupami kiaušiniai
    Reklama
  4. 3. Perpjaukite pusiau bei leiskite atvėsti.
  5. kiaušiniai perpjauti perpus
  6. 4. Tuo tarpu ruoškite įdarą: iš rūkytos lydekos išimkite kaulus bei susmulkinkite. Labai smulkiai supjaustykite svogūną. Iš pravėsusių kiaušinių atsargiai išimkite trynius bei susmulkinkite.
  7. 5. Dėkite žuvį, svogūną bei trynius į dubenėlį, paskaninkite prieskoniais ir sumaišykite su šiek tiek majonezo.
  8. 6. Arbatinio šaukštelio pagalba įdaru užpildykite trynio vietą su kaupu.
  9. 7. Dėliokite į lėkštę su šviežiomis daržovėmis. Skanaukite!
Pusryčių kesadilija su kiaušiniais
(5)
Orkaitėje keptas omletas su šonine, špinatais ir sūriu
(1)