Aš pati labai mėgstu Pietų Amerikos virtuvę. Jos patiekaluose itin gausu ryškių spalvų, šviežių vaisių ir daržovių, neretai ir labai lengvo aštrumo. Tokiu maistu man norisi dalintis ir jis, bent jau man, iškart sukuria tarsi atostogų nuotaiką. Aš savo virtuvėje ganėtinai dažnai renkuosi Meksikos inspiruotus patiekalus, bet artėjant šiltajam sezonui, norisi ko nors gaivaus ir lengvesnio, todėl šį kartą žvilgsnis į ne ką mažiau kulinariškai talentingą kraštą - sevičės (ceviche) gimtinę Peru.
Pastebėjau, kad vis dar yra nemažai žmonių, į iš žalios žuvies gaminamą sevičę žiūrinčių itin atsargiai. Vis tik, ganėtinai dažnai nutinka taip, kad net ir patys konservatyviausi skanautojai, paragavę teisingai pagaminti šio užkandžio, jį tiesiog įsimyli. Ir tai nutinka tikrai ne veltui.
Sevičė įprastai yra gaminama iš įvairių rūšių žalios žuvies. Pasmulkinta ši paskaninama svogūnais, pomidorais, avokadais, aitriosiomis paprikomis, kalendromis, kai kuriais atvejais ir česnakais. Žuvis yra trumpam panardinama į žaliųjų citrinų sultis, nuo kurių rūgšties ji tarsi "išverda". Aš šį kartą pasirinkau tuną - vieną populiariausių žuvų ruošti sevičei, kurio geros kokybės tikrai nesunku rasti ir mūsų parduotuvėse. Paruošimas juokingai paprastas, o skonis - fantastiškas! Einame gaminti! :)