Keptuvėje kepta lašiša su sezoninėmis daržovėmis ir pomidorų salsa

2023-09-29 Autorius Gamina Vanagai

Keptuvėje kepta lašiša su sezoninėmis daržovėmis ir pomidorų salsa
Atėjus rudeniui kiekvieno mūsų namuose gausu sezoninių gėrybių, tokių kaip moliūgai, cukinijos, pomidorai bei agurkai. Dažnai galvos skausmu tampa maisto gamyba, nes reikia kažką improvizuoti ir visą šitą gėrį sunaudoti, Bet dažniausiai vien daržovių valgyti irgi nesinori. Todėl šiandien šalia daržo gėrybių puikiai tiks žuvis, o tiksliau lašiša, kurią iškepsime keptuvėje.

Ingredientai

    • lašišos kepsneliai: 4 gabaliukų
    • moliūgas: 1 gabalėlio
    • cukinijos: 1 gabalėlio
    • pomidorai: 3 vienetų
    • agurkai: 2 vienetų
    • marinuoti jalapenai: keleto griežinėlių
    • šviežia kalendra: pagal skonį
    • šviežias bazilikas: pagal skonį
    • šviežios petražolės: pagal skonį
    • citrinos: 0,5 vnt.
    • alyvuogių aliejas: šlakelio
    • sviestas: gabaliuko (kepimui)
    • džiovinta kalendra: pagal skonį
    • rūkytos paprikos milteliai: pagal skonį
    • grūsti pipirai: pagal skonį
    • druska: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Visų pirma, paruoškite pomidorų salsą: kubeliais supjaustykite pomidorus, agurkus, jalapeną, sukapokite visus žalumynus, berkite druskos ir pašlakstykite citrinos sultimis bei alyvuogių aliejumi.
  2. 2. Tada moliūgą ir cukiniją supjaustykite 1 centimetro storio griežinėliais ir trumpai (kad nesutižtų) apkepkite keptuvėje kiekvieną gabalėlį iš abiejų pusių.
  3. Reklama
  4. 3. Taip paruoštus moliūgą bei cukiniją pabarstykite džiovinta kalendra ir rūkytos paprikos milteliais.
  5. 4. Galiausiai keptuvėje ant alyvuogių aliejaus ir sviesto kepkite lašišos gabalėlius (kiekvieną pusę kepkite keletą minučių).
  6. 5. Pabaigoje lašišą pagardinkite grūstais pipirais ir druska pagal skonį.
  7. 6. Patiekite ir skanaukite!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau lašišos receptų rasite: Lašišos receptai.
Rudųjų ryžių ir lašišos salotos
(1)
Lašiša su smidrais
(3)
Rūkytos lašišos tartaras su avokadais
(2)