1. Pirmiausia lašišą nuplaukite ir gerai nusausinkite.
2. Tuomet lašišą įtrinkite su druska, citrininiais pipirais bei citrinų sultimis.
Reklama
3. Palikite pasimarinuoti maždaug 15 minučių.
4. Per tą laiką, smidrų kietuosius galus nupjaukite.
5. Po to kepimo skardą išklokite su folija, sudėkite smidrus, apibarstykite juos druska, pipirais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite maltais džiūvėsiais ir ant viršaus sudėkite tarkuotą sūrį.
6. Kepkite įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje, maždaug 15 minučių.
7. Kol kepa smidrą, įkaitinkite keptuvę su aliejumi.
8. Kepkite lašišą iš abiejų pusių, kol žuvis gražiai apskrunda.
9. Labai skanu pateikti su Aioli padažu. Pasilepinkite!
10. Rekomendacija: Daugiau lašišos receptų rasite: Lašišos receptai.