Mano gyvenimo žuvis - keptas karšis keptuvėje su svogūnais ir morkomis

2021-06-16 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Mano gyvenimo žuvis - keptas karšis keptuvėje su svogūnais ir morkomis
Jau seniai galiu pasakyti, kad mano skaniausia žuvis yra karšis. Žinoma dėl skonio ginčytis negalima ir kiekvienas gali mėgti visiškai kitą žuvį. Tačiau šį kartą galiu pasakyti, kad tai yra mano gyvenimo receptas - kepta žuvis su svogūnais ir morkomis. Toks receptas, kuris niekada manęs nenuvilia ir skanūs pietūs arba vakarienė būna garantuoti. Be to, labai džiugina, kad šiam patiekalui neprireikia net orkaitės. Vos pusvalandis ir paruošime viską keptuvėje. Net dabar rašant pradėjo seilė bėgti, reikės artimiausiu metu šį patiekalą būtinai pakartoti! 

Ingredientai

    • karšis: 4 pjausnių
    • morkos: 2
    • svogūnai: 1
    • porai: 1
    • pomidorų padažas: 4 valgomųjų šaukštų (naudoju naminį)
    • aliejus (kepimui)
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • česnakas: 1 skiltelės
    • miltai: pagal poreikį (karšio apvoliojimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia karšio pjausnius pabarstykite susmulkintu česnaku, druska ir pipirais.
  2. 2. Tada apvoliokite miltuose ir kepkite keptuvėje - įkaitintame aliejumi, kol žuvis iškepa bei apskrunda.
  3. 3. Daržoves nulupkite.
  4. 4. Morką sutarkuokite, svogūną ir porą supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  5. 5. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus.
  6. 6. Sudėkite daržoves ir pakepinkite, kol šios suminkštėja.
  7. 7. Pagardinkite druska, sudėkite pomidorų padažą ir pakaitinkite kelias minutes.
  8. 8. Po to sudėkite žuvį ir išmaišykite. Pabarstykite susmulkintais krapais. Patiekite ir skanaukite!
Virta lydeka su cinamonu ir morkomis
(3)
Žuvis: Alpinės šalvys su krapų padažu
(4)
Rūkytos žuvies paštetas su tepamu sūreliu
(2)
Meduje kepta žuvis su troškintais salierais ir obuoliais
(2)