Česnakinė dorada - žuvis kepta orkaitėje

2023-11-16 Autorius WorldRecipes.lt

Česnakinė dorada - žuvis kepta orkaitėje
Dorada - žuvis, tikra atostogų karalienė, visur ja mėgaujamės, kai tik su visa šeima atostogaujame šiltuose kraštuose. Fantastiškai skaniai doradas ruošia Viduržemio jūros regiono šalys, bet labai skaniai ruoštomis doradomis teko pasimėgauti net ir Indonezijoje...

Šį kartą su Jumis pasidalinsiu labai paprastu receptu. Tačiau ne vienas geras restorano šefas Jums pasakys - gerai žuviai daug ingredientų ir nereikia. Tad mėginkite ir lepinkitės!

Ingredientai

    • doradų: 2
    • česnako: 3 skiltelių
    • krapų, petražolių čiobrelių (geriau šviežios)
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • alyvuogių aliejaus
    • citrinos: 2 riekelių
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių žuvis perpjaukite, išskroskite vidurius bei gerai išplaukite. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  2. 2. Ant kiekvienos dorados padarykite po 3 įpjovas, šitaip tolygiau iškeps bei geriau pasiskirstys įdaras.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet žoleles sukapokite, česnaką smulkiai sutarkuokite.
  5. 4. Gerai ištrinkite žuvis iš vidaus bei iš išorės druska, pipirais ir česnaku.
  6. 5. Kapotas žoleles sukimškite į žuvų vidų.
  7. 6. Tada kepimo skardą pašlakstykite su aliejumi, dėkite paruoštas žuvis.
  8. 7. Doradas iš viršaus taip pat pašlakstykite su šiek tiek aliejaus.
  9. 8. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-40 minučių (kepimo laikas labai priklauso nuo turimų žuvų dydžio).
  10. 9. Patiekite su citrinos griežinėliu (arba skiltele). Skanaukite!
  11. 10. Pastebėjimas: Garnyrui mes pasirinkome agurkų, pomidorų bei avokadų salotas su raudonaisiais svogūnais ir alyvuogėmis.
Menkė kepta folijoje su morkomis
(1)
Svogūnų sultinys su žuvies kukuliais
(1)
Žuvies blynai
(2)
Žuvies apkepas
(1)
Kepta lydeka su garstyčių plutele
(5)