Žuvies blynai

2020-07-03 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Žuvies blynai
Noriu parodyti Jums savo labai pamiltą žuvies blynų receptą, kurį gaminau jau senokai, bet niekada neprisiverčiau aprašyti ir nufotografuoti.

Tai gali būti super greitai pagaminama vakarienė Jūsų šeimai. Užtruksite tiek tiek, kol pasiruošite mėgiamą garnyrą. O jeigu turite šiek tiek laiko, tai galima iš vakaro pasiruošti žuvies blynų tešla, tada kitą dieną grįžus namo, reikės tik išsikepti blynus. 

Neseniai daviau savo uošviui jų paragauti pirmą kartą ir jis visiškai nesuprato ką valgė. Bet jam labai patiko. Taip pat, jei jūsų vaikai nevalgo žuvies patiekalų, nuostabiai juos apgausite.

Žuvį galima naudoti kokią tik mėgstate, bet skaniausiai pavyksta su balta žuvimi.

Ingredientai

    • baltos žuvies filė: 600 gramų
    • česnakas: 3 skiltelių
    • bulvių krakmolas: 1 šaukšto
    • majonezas: 2 šaukštų
    • kiaušiniai: 1
    • krapai: nedidelio pundelio
    • druska: žiupsnelio
    • malti pipirai: žiupsnelio
    • prieskoniai žuviai: žiupsnelio
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia žuvies filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  2. 2. Tuomet į dubenį dėkite žuvį, berkite bulvių krakmolą, prieskonius, dėkite susmulkintus česnakus, majonezą ir įmuškite kiaušinį.
  3. Reklama
  4. 3. Gerai viską išmaišykite.
  5. 4. Tada krapus susmulkinkite ir suberkite į žuvies masę. Dar kartą išmaišykite.
  6. 5. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
  7. 6. Šaukšto pagalba formuokite blynus.
  8. 7. Kepkite po maždaug 3 minutes iš kiekvienos pusės, kol blynai apskrus ir iškeps.
  9. 8. Patiekite su savo mėgstamu garnyru ir skanaukite!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau blynų receptų rasite: Blynai.
Keptuvėje keptas traškus karpis su daržovėmis kinietiškai
(1)