Skumbrė marinuota juodoje arbatoje su svogūnų lukštais

2023-12-16 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Skumbrė marinuota juodoje arbatoje su svogūnų lukštais
Šitaip marinuota skumbrė su juoda arbata ir svogūnų lukštais gaunasi tikrai ypatinga ir labai gardi. Mūsų šeimai, kaip žuvies mylėtojams, tai buvo tikrų tikriausias atradimas. Esu tikra, kad būtent šitaip skumbrę gaminsiu dar ne vieną kartą. 

Aš šį kartą gamindama viriau iš dviejų normų ir juo užpyliau 4 skumbres. 

Ingredientai

    • skumbrės: 1-2
    Marinatui:
    • vanduo: 2 litrų
    • svogūnų lukštai: 2 didelių saujų
    • juoda biri arbata: 4 valgomųjų šaukštų
    • druska: 6 valgomųjų šaukštų be kaupo 
    • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų su kaupu
    • juodieji pipirai: 8-10 grūdelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į puodą berkite svogūnų lukštus, juodąją arbatą. druską bei cukrų.
  2. 2. Užpilkite vandeniu ir užkaiskite virti. Pavirkite maždaug 10-12 minučių.
  3. Reklama
  4. 3. Nukoškite ir marinatą palikite visiškai atvėsti.
  5. 4. Tuomet skumbres išvalykite, nupjaukite galvą ir uodegą. Gerai išplaukite.
  6. 5. Tada užpilkite šaltu marinatu ir dėkite į šaldytuvą trims paroms marinuotis.
  7. 6. Kartas nuo karto skumbres pavartykite, kad graži spalva būtų iš visų pusių. Lepinkitės!
Skumbrė marinuota juodoje arbatoje su svogūnų lukštais
Kepta skorpionžuvė keptuvėje
(1)
Solianka - rusiška šiupininė sriuba
(4)
Keptuvėje keptas jūros ešerys azijietiškai
(1)